Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Okt 10, 2011 in Album, Albumtoppen, Bloggen | 1 comment

The Killers – Hot Fuss

Indie rock bandet The Killers bildades under 2001 i Las Vegas, Nevada och tre år senare släpptes debutalbumet Hot Fuss, ett helt enastående konstverk, ja kanske det bästa jag sett och hört under 2000-talet.

Har du missat albumet har du hört låtarna ”Somebody Told Me”  och ”Mr. Brightside” och skulle det vara så illa att du även missat dessa har du inte ”levt” under 2000-talet då de spelats konstant på klubbar och uteställen sedan 2004.

The Killers har aldrig varit så bra som de var under 2004 och kommer troligtvis aldrig kunna släppa en skiva i klass med Hot Fuss (det är dock svårt att kritisera uppföljaren ”Sams Town” som också är en fantastiskt bra skiva). Bandets attityd, kläder och scennärvaro har inte heller gjort saken sämre! The Killers är och förblir 2000-talets coolaste indie rock band och detta påstår jag trotts deras total härdsmälta under 2008.

Helt plötsligt som från ingenstans dök frontsångaren Brandon Flowers upp under 2008 med en päls runt halsen och ett nytt popigt sound trallandes på låttexten ”är vi människor eller dansare” Va f*n är det som händer!?

Skivan ”Day & Age” är redan ett förlåtet snesteg i The Killers annars fantastiska 2000-tal och snart är det dags för bandets 4de album. Jag hoppas verkligen att bandet tar sitt förnuft till fånga och hittar tillbaka till sitt gamla råa sound!

Summa sumarum… Hot Fuss är modern konst!

Lyssna på albumet direkt i – Spotify 

Killers - Hot Fuss
Killers - Hot Fuss

5/5

1 Comment

  1. Kan bara instämma. MYCKET Bra skiva!

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.