Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jun 26, 2012 in Bloggen, Låt Tips, Tips, Underhållning | 2 comments

The Killers – Battle Born

The Killers fjärde album Battle Born hägrar runt hörnet och enligt rykten kommer albumet att släppas redan i höst, något exakt datum finns dock inte i dagsläget.

Enligt The Killers kommer albumet att innehålla 15 låtar och de flesta av titlarna har redan läckt ut, däribland ”Battle Born”, ”Runaways”, ”Miss Atomic Bomb”, ”Heart of a Girl”, ”Flesh and Bone”, ”Carry Me Home”, ”Here With Me” and ”The Rising Tide”.  Den sjätte juni släppte The Killers en teaser under namnet Battle Born som ni hittar nedan. Tyvärr så säger inte teasern så mycket om det kommande albumet som förblir ett av årets mest intressanta skivsläpp. Min förhoppning är att The Killers tagit sitt förnuft till fånga genom att söker sig tillbaka till sina forna influenser, alltså de innan produktionen av det lite för rena popalbumet Day & Age från 2008. Vad som tyder på detta skulle kunna bli realitet är faktumet att The Killers återigen anlitat Alan Moulder, producenten som de arbetat med under produktionen av Hot Fuss såväl som Sams Town

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=_hT-aoRaD6U” width=”660″ height=”400″]

2 Comments

 1. Har väntat länga på att du skulle skriva något om The Killers ny släpp, då dom är mitt absoluta favoritband. Jag tycker att alla låtar är bra några mer eller mindre förstås men jag kan absolut lyssna på dom dagarna i enda. Vad jag läst/hört tidigare så tänker dom gå tillbaka till den gamla goda tiden och köra på lite mer gitarr tunga låtar, hoppas verkligen inte att albumet blir bättre än Hot fuss då det kommer göra att dom slår igenom för stort och kommer då att tappa sin charm som Indie band.
  ha det gott
  mvh

  • Håller med Henrik, The Killers är vansinnigt bra och det är få band som jag lyssnat på lika mycket som The Killers. Jag var väldigt besviken på Day & Age när det kom då det inte kände ”The Killers” (mina förväntningar var såklart orimligt höga), men visst är även Day & Age ett riktigt bra album. De två första är helt magiska! Har också hört att de planerar att gå mer åt det ”gamla goda hållet” =), troligtvis den största anlednignen till att de blandar in Alan Moulder igen… Jag håller tummarna för ytterligare ett magiskt album! Rent strategiskt kanske det var såhär de ville göra hela tiden. De två första albumen tog dem till indie-eliten och med det tredje och lite kommersiellare albumet nådde de ut till den breda massan. Nu kan de återigen ägna sig åt sin fantastiska indie men de har nu ögonen på sig från alla håll.

   ha det grymt
   Mvh
   Peter

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.