Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Dec 3, 2012 in Underhållning | 0 comments

The Catch – inte många rätt…

Bandet Catch (eller The Catch) blev lite småkända under 1990-talet när de släppte poplåten ”Bingo” – som nådde plats 23 på Hitlist UK och frågan är egentligen hur detta nu gick till?

The Catch som ansåg tillhöra indiepop-genren bestod av Toby Slater,  Wayne Murray och Ben Etchells och enligt dem själva valde de bandnamnet Catch efter att de hånglat med en och samma tjej på en fest. Bandet lyckades endast samanställa ett album och detta av vädligt blandad kvalitet.

”Bingo” blev bandets största och ända hit och frågan är om det kanske hade gått lite bättre för bandet om de inte tvingats avsluta sitt liveframträdande i TV 1997 på grund av prinsessan Dianas död. Låten är ganska intetsägande men för att inte totalsåga den så måste jag ändå medge att de ”läckra” 90-tals effekterna sprider en viss gnutta glädje, eller hur?

Ett album spelades i alla fall in men då det var lite strul mellan bandets frontfigur Slater och Virgin Records fick de nöja sig med ett albumsläpp i Indonesien. Trots, eller på grund av, ”framgången” i Asien splittrades Catch (som tur var) redan efter sitt första album.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=33SjUj4J5BU” width=”400″ height=”300″]

Slater flyttade efter splittringen till Los Angeles och gick en misslyckad solokarriär till mötes. Han  återvände sedan hem och gav bandet Salamanda en chans, – än en gång utan vidare framgång. På senare år har Slater bildat ytterligare ett band som han döpte till Kunta Kinte. Då detta inte heller verkade fungera särskilt bra bytte de namn till Tough Love. Hur långt de når återstår att se.

Mina slutord om denna grupp får helt enkelt bli att de inte fick någon vidare jackpott på deras bingobricka

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.