Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jul 13, 2015 in Bloggen | 0 comments

Tack Vare Internet

Tack Vare Internet

 
Internet har på kort tid blivit en av världens viktigaste tillgångar och utan den skulle världen stå still. Det som en gång beskrevs som en ”fluga” har vuxit sig enormt och med tiden blir fler och fler av vardagens produkter uppkopplade i det världsomfattande nätverket. Idag kan datorn, bilen, mobiltelefonen, klockan, hushållsmaskinen, högtalarna, tv-apparaten, lamporna och larmet vara uppkopplade och den stora frågan är hur internet har förändrat människors liv? I serien Tack vare internet får vi se fem exempel på vad man kan göra och leva på – så länge man har en uppkopplad dator. I serien möter du Linda, Elio, Aron, Martina och Ebba vars liv tagit oanade vändningar tack vara världens största infrastruktur.

Som ni kanske redan känner till så ligger Sverige bra till när det kommer till internet som infrastruktur och vi kan idag stoltsera som ett av världens mest uppkopplade länder tack vare de kontinuerliga satsningarna på utveckling och upprustningar av 3G-, 4G-, Fiber- och WiFi-näten.

– Så länge Telia levererar bra uppkoppling kan människor utvecklas, lära sig och hitta på nya idéer online. Serien Tack vare internet visar på hur uppkoppling spelar en väsentlig roll för människor i Sverige. Därför fortsätter vi att uppgradera och förbättra våra nät, säger Isabel Lechte, projektledare för varumärkeskommunikation på Telia.

Att hitta på och utveckla nya idéer online har aldrig varit något problem för svenskarna som fortsätter att leverera världsledande spel, appar och tjänster som aldrig förr. Internet har sedan länge varit en självklarhet för oss svenskar och dokumentärserien fokuserar därför på vad man gör med internet när man bor i ett av världen mest uppkopplade land.

Näst ut i serien är artisten och före detta fotbollsspelaren Aron Ekberg, kanske mer känd som AronChupa. Hans karriär tog fart en söndag när han och hans polare satt hemma i soffan och käkade chips. De lade ihop några tuffa beats, postade låten på YouTube och vips hade de en hit. Nästa låt kom att bli världssuccén ”I’m an Albatraoz” tillsammans med systern Nora, vars video just nu är uppe i över 200 miljoner views på YouTube. Kort därpå ringde Aviciis skivbolag At Night Management upp och plötsligt var 23-åringen ett skivkontrakt rikare med en artistkarriär framför sig.

Du hittar samtliga avsnitt av Tack vare internet på Telias kampanjsida, där du också kan läsa mer om karaktärerna och hur de tog sig dit de är idag.

 

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.