Posted on Nov 13, 2011 in Album, Bloggen | 7 comments

Snow Patrol – Fallen Empires

Fallen Empires är det sjätte albumet från gruppen Snow Patrol och tyvärr också det tråkigaste hittills, ja hela albumet känns verkligen trist och tråkigt. Snow Patrol har alltid varit lugna och enkelspåriga men denna gången ”tar de priset” för det finns egentligen ingenting positivt eller spännande med detta album och i vanliga fall brukar de ju i alla fall bjuda på några ”utstickare”. Singeln och ledspåret ”Called Out In The Dark” är väl okej men inte mycket mer än så då även denna låt känns ganska tillbakahållsam och trist…

Nä här får vi nog utfärda den första varningen från indiemusik.se Detta är skit!

1. sv; Jag har hört 4 av banden du nämnde ovan, sett några av dem live också, och det är inget för mig. Verkligen inte. Jag lyssnar inte på sån musik över huvud taget. Och skulle nog säga att FoB är mer välproducerad och mer etablerade än vad de där banden någonsin kommer att bli.

• Hej Sofie! Kul att du väljer att kommentera detta men det är svårt att bemöta ett påstående likt detta som tyvärr tar mig tillbaks till lågstadiet då man använde sig liknande uttryck t.ex. ”jag är 10 gånger bättre än du någonsin kan säga”. Visst är Fall Out Boy etablerade och jag har aldrig påstått motsatsen men det är fortfarande ganska själlös radiopop (enligt mig) och med detta menar jag att de skriver amerikansk pop musik som ska gå bra på radion. Huruvida de skriver sin egen musik och bestämmer om sin inriktning (kläder, spelningar, musikval, låtar etc.) vet jag inte men jag kan i alla fall tänka mig att de styrs hårt av bolaget (maskinen – läs gärna detta för att förstå vad jag menar – http://indiemusik.se/musik-rihanna). Jag ska också passa på att erkänna att jag är dåligt insatt i just Fall Out Boy och kanske har jag fel?

2. Hej Sofie! Kul att du väljer att kommentera detta men det är svårt att bemöta ett påstående likt detta som tar mig tillbaks till lågstadiet då man använde sig liknande uttryck t.ex. ”jag är 10 gånger bättre än du någonsin kan säga”. Visst är Fall Out Boy etablerade och jag har aldrig påstått motsatsen men det är fortfarande ganska själlös radiopop (enligt mig) och med detta menar jag att de skriver amerikansk pop musik som ska gå bra på radion. Huruvida de skriver sin egen musik och bestämmer om sin inriktning (kläder, spelningar, musikval, låtar etc.) vet jag inte men jag kan i alla fall tänka mig att de styrs hårt av bolaget (maskinen – läs gärna detta för att förstå vad jag menar med detta – http://indiemusik.se/musik-rihanna). Jag ska också passa på att erkänna att jag är dåligt insatt i just Fall Out Boy och kanske har jag fel?

• Förstår det ser ju inte alls bra ut, får hoppas att det blivit bättre =).

3. Jag tycker ändå att vissa låtar är riktigt bra. Called Out in the Dark, The Symphony, New York, Fallen Empires, Berlin och framförallt This Isn’t Everything You Are. Den sistnämnda tycker jag är bland det bästa Snow Patrol någon skrivit, men då är jag ju inbiten Snow Patrol fantast sedan många år.

Generellt är albumet för långt och för likt sina föregångare. Nej, mer utstickande och vågade låtar såsom Fallen Empires och Berlin skulle behövas.

• Bra kommentar, tack för denna =), och kanske är jag lite hård mot Snow Patrol men de borde som sagt kunna prestera bättre. Jag gillade deras fyra första skivor och tycker även att A Hundred Million Suns är okej och det är kanske just detta som gör att jag kräver mer av ett såpass erfaret och duktigt band. Men tyvärr så tycker jag som jag beskriver att de blir tillbakahållsam och trist och det är verklien tråkigt för jag hoppades mycket på detta album =). Skit är ett hårt ord men för att vara Snow Patrol så måste jag nog stå på mig det känns inte riktigt som att de har arbetat igenom plattan. Låten This Isn’t Everything You Are har helt klart vuxit med tiden och är faktist riktigt bra.. jag är nyfiken på deras nästa platta och jag tror och hoppas på att dom ”skärper till sig” =).

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!

mvh