Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Apr 22, 2013 in Bloggen, Underhållning | 3 comments

Shaking the Habitual – Totalt Värdelöst

The Knife är tillbaka med sitt fjärde album, Shaking the Habitual och att påstå att detta är dåligt vore en underdrift. Jag skulle istället vilja beskriva albumet som en samling av oljud då det låter som att stora delar av albumet samplats direkt från ett stålverk. Jag tänker framförallt på låtarna Oryx, Crake och den 19 minuter långa låten Old Dreams Waiting to Be Realized som innehåller ca 16 minuters tystnad.

Visst, The Knife,  Deep Cuts och Silent Shout har alla haft märkliga inslag men de har i alla fall varit begränsade och till viss del också charmiga. Det finns absolut inget som är charmigt med Oryx, Crake och Old Dreams Waiting to Be Realized! Många av er kommer säkert att försvara Shaking the Habitual som dessutom mottagits med öppna armar från många journalister, men jag står fast vid att albumet är totalt värdelöst.

The Knife

3 Comments

  1. Håller med i det du skriver, blev väldigt besviken på detta album, det är så mycket oljud att man drar sig för att försöka ”lyssna in den”.

    • Ja, förstår precis vad du menar. För visst behöver det mesta lite ”inlyssning” för att uppskatas. Det finns dock gränser och som du skriver är det så mycket oljud att det är svårt lyssna igenom albumet. Jag gjorde det första gången när jag satt och jobbade och jag trodde att jag skulle bli galen =). Nä, gör om gör rätt The Knife!

      Mvh
      Peter

  2. Japp nu är staffettpinnen vidareskickad till andra grupper. Dom fick hybris helt enkelt

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.