Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Sep 26, 2014 in Lilla Scen | 6 comments

Sea Lion – Heroes

Sea Lion – Heroes

Sea Lion släpper ny ep den 8:e oktober men redan nu kan du lyssna in dig på den sköna singeln Heroes. EP:n som går under namnet ”Big Moon EP” är den andra i ordningen från Sea Lion som tidigare också släppt den kritikerrosade ”Cobra’s Eyes EP”.

Sea Lion lyckas kombinerar en vacker röst med ekande orgel och elektroniska ljud på ett skönt och harmoniskt sätt. Under nästa år kommer debutalbumet som då släpps via det brittiska skivbolaget Turnstile.

6 Comments

 1. Hallå!
  Musikprojektet Third Brother har precis släppt sin debutsingel och är nu sugna att bli en del av sveriges musikscen. Jag läser ofta eran blogg och undrar nu helt enkelt om ni skulle vara intresserade av att kolla in videon och skriva några rader om den.
  Bakom Third Brother står främst låtskrivaren Albin Carlson som har skrivit större delen av sitt material i en stuga i skogen. Musiken kan beskrivas som alternativ pop med folkinfluenser, poetiska texter och drömska singer-songwriter låtar.

  Bandet är aktuella med den popfolkiga singeln Love Will Do, videon hittar du här:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZsRvNG-ncVc

 2. Hej!

  Vi är ett relativt nystartat band som precis släppt våra första två singlar på Spotify. Musiken vi spelar är alternativ drömpop med influenser från allt mellan Fleetwood Mac till Florence and the Machine och The xx.

  Vi har tidigare i år spelat på Festivalen Frizon och Club Devolution i Stockholm.

  Frizon beskrev oss såhär:

  ”Musiken kallas drömpop och låter som en längtan tillbaka till det syntpräglade 80-talet. A Hope for the Future bildades 2012 och har sedan dess ägnat sig åt svävande stämsång, ekande gitarrslingor och pampiga trumslag. Bandet bjuder på en atmosfärisk musikupplevelse som för tankarna till dimhöljda tallskogar och månskenspromenader.” (http://frizon.nu/musik/hope-future/)

  Kika gärna in vår musik och vår sida och tveka inte att kontakta oss ifall du gillar det du hör 🙂

  Vänligen,
  Patric via A Hope for the Future

  Spotify: https://play.spotify.com/artist/0uD0b2LbOoEdFCv1MS3Fsb
  Soundcloud: http://www.soundcloud.com/ahopeforthefuturemusic
  Facebook: http://www.facebook.com/ahopeforthefuture

 3. Hejsan!

  Mitt namn är Victor Vilén. 

  Jag spelar gitarr i ett band som heter King Harvest. Vi är fyra personer i bandet, men när vi spelar live och på inspelningar har vi trumpet, trombon samt piano också. Blir ibland lite trångt på scenen! 

  Som hårt arbetande och bestämda musiker tänkte vi att det skulle vara en bra idé att skriva till en del fantastiska musikbloggar. Och Indiemusik var den första jag kom att tänka på!

  Vi släppte tre låtar för några månader sedan, nu letar nya platser att spela, planerar en musikvideo, går in i studion om par veckor och är ivriga att se vad detta kommer att föra oss. 

  Så om ni vill, skulle det vara en stor glädje för oss! Att skriva lite om oss och vad ni tycker om vår musik i allmänhet. 

  Tack så mycket för eran tid, om det är något ni undrar så svarar vi så fort vi kan. Vi är extremt peppade att höra från er! 

  Jag lägger in några länkar här nedan där ni kan hitta oss! 

  Återigen, tack och ta hand! 

  // Victor & King Harvest 

  https://www.facebook.com/kingharvestswe
  https://soundcloud.com/king_harvest
  https://www.youtube.com/user/KingHarvestSWE

 4. Hej!
  Jag vill tipsa om ett tvåmansband som spelar skitig garagerock med 60-talsinfluens, säkert någonting som går hem hos folk som gillar indie men lär nog falla de flesta rockintresserade i smaken! 🙂 Det känns väldigt rivigt och samtidigt roligt och nytänkande. Vore kul att se ny svensk rock få lite uppmärksamhet i dagens popsamhälle 🙂

  The Red Fuze, Spotify
  http://open.spotify.com/album/30keIyJz7QFEKrRWwKWGpo

  The Red Fuze, Facebook
  https://www.facebook.com/pages/The-Red-Fuze/1468841560045120

  The Red Fuze, Soundcloud
  https://soundcloud.com/theredfuze

  Ha det fint!
  /Greta

 5. Tjena!

  Jag har under lång tid producerat och skrivit housemusik och annat i liknande stilar.
  Nyligen fick jag en känsla av hur många det finns som arbetar efter stränga ramar och strukturer för att nå en bred, lojal publik. Speciellt i elektronisk musik. För att försöka bryta det och bara låta mina idéer och kreativiteten göra jobbet startade jag projektet ”Outrovert”.

  https://soundcloud.com/outrovert

  EP:n heter Nautilus. Den kan laddas ner gratis genom ”Buy”-knappen under varje spår.

  Det hade varit kul om du vill kolla in låtarna. Jag är helt öppen för frågor och åsikter!

  Mvh Frans/Outrovert

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.