Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Okt 22, 2015 in Bloggen | 1 comment

San Cisco – Gracetown

I mars släppte San Cisco det sköna albumet Gracetown som du kanske missat då det inte längre finns på Gracetown Spotify. Något som blivit allt vanligare den senaste tiden? Så har det i alla fall sett ut i mina spellistor där antalet nedtonade låtar ökat rejält. Men varför väljer fler och fler bort Spotify?

Med ett ökande flöde av betalande lyssnare borde streaming vara mer aktuell än någonsin tidigare. Visst, Spotify inbringar inte dom ”stora pengarna” men det gör ju å andra sidan inte skivförsäljningen heller? För de allra flesta handlar det om att sprida sin musik till så många som möjligt och det är ju också då man kan börja tjäna pengar. Dom stora pengarna når artisterna med hjälp av spelningar, merchandise, reklam och royalties. Så har det alltid varit och om musiken är lättillgänglig ökar dom möjligheterna. Så vad har man egentligen att förlora på att slänga ut sin musik i alla tänkbara medier? De som använder Spotify kommer knappast att börja köpa cd-skivor bara för att ett band hoppar av, så funkar det inte.

1 Comment

  1. Hallå,

    Vi ber om ursäkt för att detta album tillfälligt har plockats ner från Spotify. Detta är för att vi kommer att återutge denna pärla på Playground Music för Skandinavien så den kommer från 27 november i år att åter igen vara tillgänglig på Spotify.

    Med vänlig hälsning,
    Playground Music

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.