Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jul 26, 2012 in Bloggen, Underhållning | 0 comments

Royal Republic – Intervju

Indiemusik.se har intervjuat formstarka Royal Republic som är aktuella med sitt andra album Save The Nation, release den 24 augusti. Redan nu kan du lyssna på deras nya singel Addictive. Tummen upp för ett av Sveriges bästa rockband!

Vart finner/hämtar ni er inspiration?

När vi skulle börja skriva låtar till ”Save The Nation” fick jag total kramp. Ingenting kom ut hur mycket jag än försökte, och jag försökte verkligen allt jag kunde komma på för att känna mig inspirerad. Sen läste jag ett stycke ur en riktig bok (!!!) som Stravinsky har skrivit. Han skrev att inspiration bara är en ”olycka”, en jävla tur ibland helt enkelt och inget man kan pressa fram, och ingenting man egentligen behöver för att skapa, oavsett inriktning…

Även om jag inte håller med helt och hållet var det en jävligt skön tanke just då.

Så jag jobbade fram lite musik i taget, och sen bara lossnade det!

Vad är ert mål med musiken?

Vårt mål är att ha ett så schyst liv vi kan! När låtarna blir bra, allting sitter och publiken skriker är vi lyckliga. Och publiken är rimligtvis också lycklig eftersom dom skriker.

Våra mål rör sig hela tiden, och när man uppnått det ena, kommer alltid några nya.

Vilken betydelse har vinsten i Emergenza 2008 haft för er?

– Vi anmälde oss för att vi skulle få en deadline att repa inför, så det blev lite press på oss liksom. Emergenza i sig har inte betytt något för vår karriär direkt dock. Det var våra första gig.

Skulle ni ställa upp i Melodifestivalen om du fick chansen? Varför/varför inte?

I nuläget, Nej! Affärsmässigt är det Sverige’s största exponeringsmöjlighet! Du kan aldrig nå så mycket folk på något annat vis i Sverige. Men nu handlar vi ju inte bara om business! Jag tycker att ställa upp i Melodifestivalen är OK så länge man inte tummar på det man gör. Alltså, jag tycker exempelvis det H.E.A.T. gjorde var fett!

Finns det någon/några musiker på den svenska musikscenen som inspirerar er?

Hannes älskar Carola, på riktigt. Jag vet inte… Jag satt och lyssnade på The Ark härom dagen. Tycker det är sjukt märkligt att låtar som ”It takes a fool to remain sane” och ”Calleth You Cometh I” inte blev större än dom blev, utomlands också.

Det finns så många sjukt begåvade artister och låtskrivare i Sverige, synd bara att dom inte får plats på den Svenska musikscenen utan alla måste söka sig utomlands.

Vem är den” skönaste” musikern genom alla tider (levande/död) och varför?

Detta måste ju ändå vara en heeeelt omöjlig fråga att besvara!

John Lennon hade ju en poäng eller två…

Vet inte alltså. Ni kanske kan göra en Top-10 lista?

Fast det borde också bli rätt svårt…

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.