Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Maj 23, 2015 in Bloggen | 0 comments

Playing Apart – Ovanligt Synkat

Playing Apart – Ovanligt Synkat

 
Telia bjöd på en ovanligt synkad konsert i Göteborgs konserthus den 29:e april. Publiken fick vara med om något helt unikt då fjorton musiker utspridda på 5 olika platser i Sverige spelade Live tillsammans över Telias fibernät. I filmen Playing Apart som du hittar nedan får du följa det unika experimentet som Telia och Göteborgs Symfoniorkester satte ihop.

Under framträdandet arbetar orkestern med mycket små marginaler (hundradels sekunder) och ett misstag eller den minsta av störningar i överföringen skulle ha inneburit musikalisk kaos. Men det var inte bara musiken som behövde synkas utan också bilden i HD-kvalitet för att kunna ge publiken en realistisk helhetsupplevelse. Åreskutan i Jämtland, Slottsskogen i Göteborg och Smögen i Bohuslän var några av de platser varifrån musikerna genomförde konserten och som mest var det 80 mil mellan konserthuset och musikerna. 

Projektets syfte var att illustra hur vi kan dela upplevelser och nytta på ett sätt som inte varit möjligt tidigare. Att jobba på distans har blivit betydligt lättare och det är verkligen fascinerande att se hur de båda lyckades ro i land projektet. Tekniken har sannerligen kommit en bra bit på vägen sedan modemen introducerades. Ni minns kanske tiden då bilderna renderades linje för linje för att sedan hänga sig ungefär halvvägs? Den tiden är över, vilket blir än mer tydligt när man tittar på projekt Playing Apart.

 

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.