Posted on Sep 23, 2014 in Bloggen | 0 comments

Pink Floyd – The Endless River

Pink Floyd släpper nytt material i vinter och idag meddelade gruppen att det nya albumet The Endless River kommer att släppas den 10 November. Det senaste albumet, The Division Bell släpptes 1994 och det var väl kanske inte så många som trodde att det skulle bli några fler album från Pink Floyd.

Tyvärr så är det två (kanske tre om man räknar med Syd Barrett) viktiga medlemmar som inte längre finns med i Pink Floyds uppsättning. Roger Waters lämnade bandet redan 1985 och Richard Wright 2008 efter att insjuknat och avlidit av cancer. Enligt Pink Floyd är The Endless River en hyllning till den bortgångna bandmedlemmen och Richard Wrights musik återfinns också på albumet via äldre, oanvända inspelningar. Kanske är det så att The Endless River är årets mest spännande album, även om jag ställer mig något tveksam till om den nuvarande banduppsättningen verkligen kan leverera?

The Endless River innehåller hela 18 låtar och du hittar namnet på samtliga spår nedan:

‘Things Left Unsaid’
‘It’s What We Do’