Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Maj 19, 2014 in Bloggen, Teknik | 1 comment

Philips SB5200 – Prisvärd Högtalare

Philips SB5200 – Prisvärd Högtalare

 

Inledning

Philips SB5200 är en portabel minihögtalare som byggts för att klara lite tuffare tag när du befinner dig på resande fot. Högtalaren har ett hölje i tjockt gummi som skyddar den mot eventuella stötar och slag. Höljet och bärremmen går att plocka bort om man så önskar. 

På högtalarens framsida hittar du en på och av knapp samt två knappar som justerar ljudnivån. Du hittar också en utgång och en ingång som kan användas om du vill seriekoppla flera högtalare (Tyvärr så hade jag inte chansen att testa två seriekopplade högtalare men lovar att uppdatera recensionen om jag får tag i ytterligare ett exemplar av högtalaren).

I övrigt så har högtalaren 6 timmars batteritid och två spellägen som optimerats för inomhusbruk respektive utomhusbruk.

Philips SB5200

Högtalaren har måtten 210 × 100 × 80 mm och väger ca: 500 gram.

 

Design/Känsla

Högtalaren känns välbyggd och är också rätt snygg om man bortser från den tråkiga baksidan. Observera att gummihöljet runt högtalaren sitter relativt löst, det är alltså inte integrerat. Att plocka bort höljet var något av det första jag gjorde och vips så blev högtalaren både snyggare och trevligare att ha och göra med.

Funktioner

Förutom att spela upp musik via blåtand och aux kan Philips SB5200 också hantera samtal via den inbyggda mikrofonen. Högtalaren kan också ställas om för utomhus- respektive inomhusmiljö samt seriekopplas med andra högtalare. Tyvärr så har Philips SB5200 en något blygsam batteritid på 6 timmar vilket kan jämföra med andra högtalare i klassen som ligger på mellan 10-15 timmar. Högtalaren ger ifrån sig ett väldigt högt och störande ljud när den startas.

Ljudet

Philips SB5200 låter riktigt bra och till skillnad från många andra konkurrenter i segmentet så klarar Philips SB5200 av att leverera ett imponerande basregister. Högtalaren klarar av att spela riktigt högt och ljudet är både klart och fylligt.  

Slutsats 

Philips SB5200 är en riktigt trevlig högtalare med förvånansvärt bra ljud och till det låga priset är det inte mycket att snacka om. Just nu hittar du Philips SB5200 för runt 700 kr och jag kan verkligen rekommendera Philips SB5200, framförallt med tanke på den låga prislappen. 

+ Möjligheten att koppla flera högtalare
+ Riktigt bra ljud
+ Stöttålig
+ Mycket Prisvärd

– Kort betteritid
– Trist baksida på en annars välbyggd högtalare
– Irriterande startljud

 

 

1 Comment

  1. Läcker högtalare!

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.