Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Okt 30, 2011 in Bloggen, Underhållning | 3 comments

Mary and Max – Kärlek i filmformat

Mary and Max är en av 2000-talets bästa filmer med ett av historiens bästa och mest genomtänkta soundtrack. Filmen utspelar sig på 1970-talet och handlar om den åttaåriga tjejen Mary Dinkle från Australien som lever under mycket tuffa förhållanden, då båda hennes föräldrar är gravt alkoholiserade. Tragiskt nog så saknar Mary också vänner och när ensamheten blir pressande bestämmer hon sig för att skaffa en brevvän. Mary letar upp en telefonkatalog och väljer sedan ut en adress på måfå och mottagaren visar sig vara en mycket instabil och ensam man från New York med psykiska problem. Filmen handlar sedan om deras mycket vackra relation genom livets framgångar och motgångar.

Filmen är mörk, tragisk, vacker, roligt och mycket underhållande samtidigt som den också är mycket gripande. När jag såg filmen för första gången hade jag inga förväntningar då det ända jag visste var att filmen kom från Australien och att det var en independentfilm, vad jag inte visst då var att filmen skulle gå rakt igenom rutan och in i mitt hjärta, ja jag älskade den redan från första stund.

Orkestern ”Penguin Cafe Orchestras” ligger bakom filmens soundtrack som bjuder på vackra och passande konststycken genom hela filmen.

Är du en av alla de som missat upplevelsen Mary And Max? Då är du lyckligt lottad för du har du två fantastiska timmar av ren lycka framför dig! Ge den en chans, jag lovar, du kommer inte att bli besviken!

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=GkUI3SZyKCs” width=”500″ height=”350″]

Ps. Jag fick gåshud av att titta på trailern och nu måste jag ju bara titta på filmen igen, ja ytterligare en gång… Kärlek i filmformat helt enkelt Ds.

Mary and Max

Mary and Max

 

3 Comments

  1. Riktigt bra film! Tror hennes vän är autistisk, de har alltid lika charmiga egenheter 🙂

  2. En av de bästa animerade filmer jag någonsin sett och som Therese säger är vi inne på spåret av s.k. bokstavsbarn (ADHD, DAMP osv) så har köpt in filmen till den skola jag jobbar på för att visa den för eleverna, då jag tror kombinationen av att den är ytterst rolig men också insiktsfull gör att den kan öppna upp ögonen för dom som undrar varför en kompis/förälder eller vem det nu är uppför sig på ett sådant speciellt sätt…

    • Mycket klokt Fredrik.Håller med om att de autistiska dragen karakteriseras och visas på ett rolig och insiktsfullt sätt. Personligen har jag aldrig sett någon animerade film som liknar denna och därmed har jag svårt att jämföra dem med genren men jag kan ändå säga att det är den klart bästa animerade film som producerats.

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.