Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Apr 5, 2012 in Lilla Scen, Underhållning | 0 comments

Little Marbles – Nya Albumet

Nu släpper Little Marbles uppföljaren till succé albumet Vi Accepterar Mitt Kaos och även denna gång har de haft Miss Li och Sonny Boy Gustafsson till sin hjälp. Det nya albumet heter Vi Kan Göra Det Hur Du Vill och innehåller bland annat den redan välspelade singeln Du är på Repeat.

”Man ska göra det som känns rätt i hjärtat”

Såhär svarade Little Marbles när jag intervjuade dem tidigare i veckan…

Hur var det att turnera i länder som Kina och Kuba, körde ni allt material på svenska och hur mottogs det?
Kina brukar vi säga var en upplevelse man sent kommer glömma. Spelningarna gick faktiskt riktigt bra, även om vi hade en del kommunikationsproblem med publiken. Annars var väl det jobbigaste med turnen att man kissade i hål i marken utan toapapper, ingen värme på rummen och kineser som rapar, pruttar och kräks överallt!!!

Kuba var helt fantastiskt! Till festivalen kom ca 10 000 personer så det blev den absolut största och mest dansanta publik vi någonsin haft! Kubaner är väldigt hjälpsamma och snälla i jämförelse med kineser som snarare var raka motsatsen. Här trivdes vi fint.

Vad gjorde ni innan Little Marbles, tidigare projekt?
Innan little marbles fanns gick vi på högstadiet. Där längtade vi väl mest bara till gymnasiet, men också att få flytta hemifrån och bli independent women!

Främsta anledningen till att ni skriver mest musik på svenska?
Det känns mest naturligt för oss att skriva på svenska. Dels för att det är vårt modersmål och dels för att svenska är ett mycket vackert språk. Man ska göra det som känns rätt i hjärtat. Gillar ljudet av ryska, så skulle gärna skriva musik på ryska om jag kunde!

Vad är ert mål med musiken?
Att aldrig stå stilla, fast i en grop och att kunna stå och trivas med det vi gör.

Finns det några musiker på den svenska indiescenen som inspirerar er?
Är vi indie? Tycker att det är så svårt och veta vem som tillhör alla dessa påhittade musikkategorier? Men några som borde vara indie är billiethevision and the dancers. Dem verkar vara ett gäng fina människor. Dem gillar vi!

Vem är den” skönaste” musikern genom alla tider (levande/död) och varför?
Då säger vi Stefan Sundström för att han är stark och fin och är den enda artist som kan bära upp ett par gummistövlar med bravur!

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.