Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jul 2, 2014 in Bloggen | 1 comment

Last Lynx – Late Disco

 
Last Lynx är ett relativt okänt indieband från Stockholm som består av Robin Eveborn, Kim Lindqvist, Fredric Lindblom, Marcus Lindblom och Camilla Dahlstedt som alla delar samma mål, att bli störst i världen. Om de blir störst i världen återstår att se men jag tycker i alla fall att du ska ge dem en chans, för Last Lynx levererar riktigt härlig musik!  

Last Lynx bildades under 2011 och i slutet av 2012 släppte de sin första och största singel Killing Switch som i skrivande stunder har närmare 400.000 visningar på tuben. Killing Switch banade väg för Last Lynx och har bland annat öppnat portarna för en internationell publik i länder som England och Frankrike där de också varit ute och turnerat. När Killing Switch släpptes omnämndes den på flera stora musikbloggar och radiostationer världen över, och hamnade bland annat på Hype Machines topp 10-lista. 

I April året efter det att Killing Switch offentliggjordes släppte gruppen sitt debutalbum Ocean Reels som du bland annat kan köpa på CDON med fördelaktiga och finurliga rabattkoder från Cuponation eller Aftonbladet rabattkoderOcean Reels innehåller 8 låtar och ovan hittar du min personliga favorit, Late Disco. 

Gruppens senaste singel heter Curtains och hade premiär tidigare i Juni. I april deltog Last LynxWiMP Live Sessions där de bland annat berättar om sin kommande EP, samarbetet med Adrian Lux och om sin drömspelning på månen. Du kan se hela spelningen och intervjun på aftonbladet. 

1 Comment

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.