Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Okt 12, 2011 in Bloggen, Tips | 4 comments

Kings Of Leon – Världens bästa remix?

Personligen är jag inte något fan av remixer och mixningar av olika slag utan föredrar nästan alltid originalet, men det finns ju som alltid undantag. Remixen av Closer från Kings Of Leon är ett sådant, ja alltså ett undantag då denna låt klär sig riktigt bra i sin nya mixning. Closer är för övrigt en fantastisk låg som kommit lite i skymundan och kanske är det just därför Kings of Leon inkluderade remixen på sitt senaste album Come Around Sundown.

Lyssna och njut!

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=XFZAYkbwjDI” width=”500″ height=”300″]

4 Comments

 1. Nice!

 2. har suttit och förargat mig över näst intill varenda artikel, känner ett behov av att kommentera på alla.
  varför är du inte ett fan av ”remixar och mixningar”? är det för att det känns så artificiellt och maskintillverkat, vilket inte går hand i hand med din ultrastereotypiska ”indie”-personlighet?
  har du ens någon koll på vad mixning är? mixning har skett i originallåten och i stort sett varje låt som släppts sedan 60-talet.
  ännu en sak jag stör mig på är att du inte ens nämner vem det är som gjort remixen. det känns ganska så relevant eftersom det är remixarens idé och tolkning på originallåten vi hör.

  kan tillägga att kings of leon inte är indie.

 3. glömde skriva in namn och emailadress, var inte menat att vara anonym.

  • Hej Oliver!

   ”ultrastereotypiska ”indie”-personlighet?” = Vorre roligt att veta vad som särpräglar denna steriotyp… När jag pratar om Mixning och remix är jag lite otydlig. Det jag åsyftar är mixningen som sker av dagens låtar i all oändlighet, alltså den som sker efter det att en låt ”släppts”. Låten Closer och många andra kända låtar har säkert 10 halvkända mixningar och vanligtvis brukar de flesta av dessa vara mindre bra (enligt mig). Inget fel med detta egentligen, allt jag säger är att jag inte brukar uppskatta dem…

   Gott nytt År!
   Mvh
   Peter

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.