Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jun 11, 2012 in Bloggen, Låt Tips, Tips | 0 comments

Kings Of Leon – Best Of

Because of the Times, tredje albumet från Kings Of Leon

Because of the Times 2007

Det amerikanska indie rock bandet Kings Of Leon kommer från Nashville, Tennesse och utgörs av de tre bröderna Followill och deras kusin Matthew Followill. Bandet bildades 1999 och inspirationen till namnet Kings Of Leon fick de efter sin farfar Leon. När Kings Of Leon släppte sin första EP, Holy Roller Novocaine överröstes de av lysande recensioner från bland annat Rolling Stones Magazine och under 2003 släppte de sitt första fullängdsalbum Youth and Young Manhood. Albumet blev en stor succe och NME utsåg Youth and Young Manhood till ”ett av de bästa albumen de 10 senaste åren”.  Youth and Young Manhood var ett fantastiskt debutalbum men redan året efter överträffade gruppen sig själva genom albumet Aha Shake Heartbrak från 2004. Vid det här laget hade Kings Of Leon etablerat sig på indie scenen och de blev inte direkt mindre omtyckte i och med Aha Shake Heartbrak som återigen hyllades av kritikerna.

Aha Shake Heartbreak 2004, andra albumet från Kings Of Leon.

Aha Shake Heartbreak 2004, andra albumet från Kings Of Leon.

Tre år senare släppte Kings Of Leon sitt tredje album Because Of The Times, deras sämsta album som bortsett från singeln On Call och den fantastiska låten Ragoo känndes ganska anonymt och svalt.  Because Of The Times hade kunnat bli starten till nedgången för Kings Of Leon om det inte var så att de redan ett år senare släppte 2008 års bästa album, Only By The Night. Med Only By The Night gick Kings Of Leon från kända till världskända över en natt och helt plöttsligt hittade man Kings Of Leon även på de minst musikintresserade vännernas spellistor, succén var ett faktum. Vissa av de trogna fansen tyckte i och för sig att albumet var för deppigt och långsamt men jag kan inte hålla med, Only By The Night är ett fantastiskt album och innehåller dessutom några av 2000-talets främsta låtar.

Men hur följer man upp ett album som Only By The Night? Svaret är enkelt, det går helt enkelt inte. Kings Of Leon  var inget undantag och de fick ett ganska ljummet mottagande när de släppte sitt femte album, Come Around Sundown. Personligen tror jag att bemötandet berodde mest på de skyhöga förväntningarna för Come Around 

Only By The Night - succé albumet från 2008.

Only By The Night - succé albumet från 2008.

Sundown är egentligen ett riktigt bra album och innehåller många riktigt sköna låtar så som t.ex. Pyro, Radio Actice, Birthday och The End.

Nedan hittar du, Kings Of Leon – The Best Of:

Best Of Kings Of Leon 

 

 

 

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.