Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Mar 28, 2012 in Bloggen, Låt Tips | 11 comments

Kent – 999

Kents nya singel ”999” är här och musikvideon lika så… Jag måste erkänna att det var länge sedan jag verkligen lyssnade på Kent vilket grundar sig i en ganska simpel förklaring… allt efter ”Vapen & Ammunition” har helt enkelt känts lite lamt och själlöst. Jag vet, alla håller inte med men för mig kändes det som att Kent drabbades av storhetsvansinne som de inte riktigt kunde hantera efter dundersuccén med ”Vapen & Ammunition”.

Singeln ”999” som återfinns nedan och på deras kommande album ”jag är inte rädd för mörkret” inbringer dock en känsla av att Kent är påväg tillbaka och jag ser verkligen fram emot skivsläppet den 25 april. Ta bara en sån sak som att Kent avstod medverkan i tv-programet ”Skavlan” p.g.a att de vägrade korta ner låten ”999” som är totalt sju minuter lång… Kent tänker musik igen?

11 Comments

 1. Håller inte riktigt med. Tycker Kents två senaste album varit fenomenala. Enligt mitt tycke är Röd ett mästerverk. Skisser till Sommaren är också skitbra. Finns ingen bättre grupp. Snarare så att Kent borde bli hyllade globalt – helt annan nivå än skräp så som t ex Metallica.

 2. Jag tycker nog inte att det är så konstigt att Kent aldrig slagit utomlands då jag tror att mycket av deras storhet ligger just i de svenska texterna. Jag tror inte häller att det svenska språket gör sig så bra utanför norden. De försökte ju en gång i tiden då de släppte två av plattorna på engelska men dessa blev ju aldrig någon direkt succe, tråkigt men sant… Vissa inhemska band kan verkligen inte ta sig utanför landsgränserna och storleken verkar inte alltid spela någon väsentlig roll. I Australien hittar du gruppen Powderfinger som är Australiens motsvarighet till Kent, alltså landets största och populäraste band som inte lyckats speciellt bra ”utomlands”(Powderfinger är för övrigt riktigt bra och jag tror det kan passa dig om du gillar Kent)…
  Mvh
  Peter

 3. Både håller med dig och inte. Det har gått neråt för kent – men inte sedan V&A utan efter Du & Jag Döden / The Hjärta & Smärta EP. Tillbaka till samtiden var rätt och slätt bra, men långt ifrån deras tidigare lägstanivå, Röd var inget vidare och En plats i solen helt ointressant. Ljudbilden de la sig till med kändes som en stor fet medelålderskris. Men känner precis som du: nu är kent påväg tillbaka! Jublade nästan rakt ut när jag läste det om Skavlan, äntligen lite integritet i musikvärlden!

  • Riktigt bra skrivit Julia och jag håller nog egentligen med dig bortsett ifrån att jag anser att ”nedgången” började ett steg tidigare, alltså vid Du & Jag Döden, som inte är någon dålig platta men den tilltalade inte mig på samma sätt som de tidigare plattorna… Efter det anser jag att de varit slätstrukna och ganska anonyma skivor som rullat ut lite titt som tätt för att dra in pengar… Jag tror stenhårt på din teori om ”fet medelålderskris” inneburit att Kent varit rätt trötta och oinspirerade under en tid och under sånna perioder skapar man helt enkelt inte någon bra musik… Tyvärr så har inte musiker råd med dålig dag på jobbet då och då =). Men nu verkar det verkligen som att de är påväg ur ”krisen” och de verkar nu som att de insett att de är gubbar… Men det finns väl inget som säger att inte ”gubbar” kan skapa grym musik =)…

   • Du & Jag Döden ligger högt på min lista över favoriter faktiskt, men i övrigt håller jag helt med dig! Ska bli riktigt spännande att se vad skivan i helhet har att erbjuda 🙂

    Sv; Shameless är riktigt bra! Såg faktiskt några avsnitt av brittiska shameless för ett par år sedan när det gick på någon kanal (kanal 9, möjligtvis?). Det var tillräckligt speciellt och bisarrt för att se ett par avsnitt av, men som vanligt är britterna bra mycket mer ”råa” än amerikanerna. I vanliga fall brukar jag uppskatta det och avsky den amerikanska romantiseringen (vägrar till exempel att se Skins US..), men i det här fallet var det vad serien behövde för att jag skulle fastna. Tror att den brittiska låg lite för nära verkligheten ibland helt enkelt, blev mer jobbigt än underhållande att kolla på. Och som du sa: det är svårt att byta nu.
    /slut på virrig uppsats

    • Kan bara instämma, det är ofta helt värdelöst med romantiseringen som alltid ska äga rum när grejer kommer till USA. När det gäller shameless har de dock gjort ett riktigt bra jobb med bra skåedespelare och en bra mix av humor och tung verklighet. Bra skit helt enkelt =)
     /Peter

 4. Jag älskar den <3. Den är sååå bra och den passar utmärkt till en sommar låt.

 5. Det känns som att 999 vill vara mer lyssnarvänlig och lätt att ta till sig. Det har nog Kent mycket att vinna på. Bästa låten sedan Dom andra, enligt min mening!

 6. Är inte att dom tackar nej till Skavlan ett bevis på storhetsvansinne?

  • Hej Martin, jo så skulle man ju helt klart kunna se på det. Men för mig känns det ändå ganska ”rocknroll” när ett band vägrar att ställa upp på jippon för att de vill spela hela sin låt. =)

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.