Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Apr 25, 2012 in Låt Tips, Lilla Scen, Underhållning | 0 comments

Jonas Schwartz – Nytt Album

Idag den 25 April släpper Jonas Schwartz sitt efterlängtade debut album ”6” och såhär svarade Jonas i en intervju med indiemusik.se som ägde rum tidigare i veckan.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=nV6o2KPYBM0″ width=”400″ height=”250″]

Jonas Schwartz Live från nyhetsmorgon med låten Tomorrow Belongs To Me.

Vart finner/hämtar du din inspiration?

Har lite svårt att sätta fingret på det där. Troligtvis så är det annan bra musik och jag nås ganska sällan av känslan ”nu måste jag skriva en låt”. Jag får nog mer ”lura ut låten” ur mig genom att spela och spela. På så sätt växer låten fram. Det är kanske 1 av 10 låtidéer som lyckas nå hela vägen, om ens det.

När uppstod din besatthet av siffror och hur påverkar den dig i vardagen? 

Siffror har alltid varit närvarande men just det här med 3,6,9 började väl för 2-3 år sedan. I perioder när mitt privatliv är i obalans finner jag större behov av kontroll vilket kan te sig i en så vardaglig situation som att stoppa in en snus i käften. Om det då inte känns rätt efter första gången jag stoppat in snusen så måste jag göra det 3 gånger. Känns det inte bra då så fortsätter jag och 3 blir till 9 osv. I andra perioder så är det inga problem alls.

Vilken låt är bäst på debutplattan och varför?

Min personliga favorit är nog someone new. Det var en av det sista låtarna som hamnade på skivan. Den ger en slags känsla av ett band som är lite runda om fötterna och går på magkänslan. Sedan är det en väldigt bra låt.

Vad är ditt mål med musiken?

Målet har aldrig varit något annat än att göra fantastisk musik och det är något jag kommer fortsätta med tills jag tröttnar.

Finns det några musiker på den svenska indiescenen som inspirerar dig? 

Nicolai dunger har funnits med väldigt länge i mina hörlurar och jag har nog omedvetet hämtat mkt i min röst ifrån honom. Jag såg nyligen en dokumentär som heter ”DIG!” som delvis handlar om brian jonestown massacre. Deras sångare och ledare verkar vara en riktig galning. Han matar roundkicks mot huvudet på sin egen publik…

Vem är den” skönaste” musikern genom alla tider (levande/död) och varför? 

Brian Jonestown, jag såg nyligen en dokumentär som heter ”DIG!” som delvis handlar om Brian Jonestown massacre. Deras sångare och ledare verkar vara en riktig galning. Han matar roundkicks mot huvudet på sin egen publik…

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.