Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Okt 26, 2011 in Bloggen, Teknik | 7 comments

iPhone 4s – Älska eller hata den?

iPhone 4s – Älska eller hata den?

iPhone 4s – hata eller älska?

Apples nya telefon iPhone 4s var en stor besvikelse oavsett om du älskar eller hatar den, för de flesta hade nog hoppats på en helt ny revolutionerande telefon, ja en sådan som Apple brukar lansera med jämna mellanrum?  Det blev helt enkelt inte någon Iphone 5 utan istället en”liten” uppdatering av iPone 4:a i hopp om att hålla iPhone försäljningen vid liv i ytterligare några månader i väntan på något bättre. När jag menar en liten uppdatering, ja då menar jag verkligen en liten uppdatering och troligtvis kommer användaren inte heller att märka någon direkt skillnad mellan iPhone  4 och iPhone 4s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trotts att iPhone  4s och iPhone 4 är i stort sett samma telefon ramlar beställningarna av den nya modellen in i rykande fart och det finns nog inget varumärke som är så starkt som Apple i Sverige! Personligen har jag en mycket stark hatkärlek till Apple men det är å andra sidan omöjligt att ställa sig neutral till detta kraftfulla varumärke? Jag gillar verkligen designen, funktionaliteten och kreativiteten som genomsyrar hela organisationen samtidigt som jag verkligen avskyr Apples sätt att binda upp användaren till dess produkter, tjänster och funktioner.

Men en sak är säker! Svensken har verkligen tagit till sig iPhone:en som inte längre är en produkt utan snarare en statuspryl och en del av ägarens identitet. Relationen mellan iPhonen och svensken skulle närmast kunna jämföras med den starka relation som ofta förekommer mellan ”medelhavsbor” och deras mödrar. Man snackar helt enkelt inte skit om någons iPhone! För några dagar sedan yttrade jag mig om uppdateringen till iPhone 4s i negativt ordalag och fick snabbt reprimand!

iPhone 4s äger och den är fan så mycket bättre än alla andra mobiler”

Siri är grymt, ja bäst helt enkelt”

Det är som om att alla iPhone användare är besatta för hur är det egentligen möjligt att älska en produkt i så hög grad att de väljer att utrycka sin kärlek till produkten innan de ens haft möjligheten att testat den? Hatten av för Apple som lyckas fantastiskt bra och Steve Jobs kan nog vila lugnt i sin grav många år framöver då denna framgångssaga inte tycks ha något slut?

Lika som bär…

Ipone 4s vad är nytt, och vad f*n har detta med indiemusik att göra?

Kameran har blivit en gnutta bättre, processorn lite snabbare och möjligheten att prata med mobilen med hjälp av röststyrningen SIRI har adderats. Det roliga med detta är att man adderar just röststyrning som den stora nyheten(?)… är det verkligen en nyhet, för någon annan än Apple användaren? Om det inte är så att jag minns fel så har röststyrning varit en del av mobilen sedan slutet av 90-talet och då var det ju faktist riktigt coolt att trycka på en knapp och säga ”ring Kalle” trotts att telefonen sannolikt berättade att den just försökt ringa till ”Balle”.

Röststyrningen har ju såklart utvecklats sedan dess och jag tyckte att funktionen var ganska kul på min Windows mobil under mitten av 2000-talet men jag kunde aldrig motivera funktionaliteten. Det var t.ex. roligt att säga till mobilen att byta låt, spela upp ett album eller öppna en specifik applikation men ganska så snart insåg jag att det inte fyllde någon direkt funktion. Jag ville ju styra Sterion hemifrån med min röst men varje gång jag ville byta låt så var jag ju lik förbannat tvungen att trycka på en knappen…

Jag påstår inte att iPhone 4s är en dålig telefon men uppdateringen känns liksom helt meningslöst på något sätt? Det ska dock bli riktigt roligt att se hur SIRI fungerar i verkligheten och om det verkligen är roligt i mer än 3 minuter. Men är det något företag som kan återuppliva gammal teknologi så är det ju just Apple som tycks lyckas med det mesta dom gör.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=5G_dFR_6AGk” width=”400″ height=”200″]

Låter inte så lovande…

Tyvärr så har inlägget har ingen direkt koppling till indiemusik? Hade du väntat dig det så måste jag tyvärr göra dig besviken, samtidigt som jag har en känsla av att just du använder din iPhone när du lyssnar på indiemusik på resande fot?

7 Comments

 1. Så många gånger man nickar igenkännande 🙂 Klart man inte snackar skit om en iPhone, svenskens käraste ägodel. iPhone är ju typ synonymt med en smartphone i Sverige. Själv stod jag emot länge, nöjd med min HTC, men nu har jag en iPhone som alla andra. Det är en bra telefon, men inte bäst.

 2. Håller med Therese =)…

  ”iPhone syndrome” = Ett symptom som är extra vanligt hos medelsvensken och påverkar dennes vardag i hög utsträckning. Sjukdomen är luftburen och sprids således via olika typer av interaktion varpå sjukdomen tycks vara extra smittsam via sociala medier. Smittohärden startade någon gång under 2000 talet och forskare tror att spridningen startade någonstans i Kalifornien, USA. Den smittade patienten vet sällan om att han/hon är smittad och det är därför extra svårt att avvärja spridningen. Tidiga tecken på smitta kan vara stela fingrar, nackspärr och ständig närvaro via sociala medier. I slutskedet tror den smittade att telefonen är en del av kroppen och det är därför mycket svårt att kritisera den smittade som ibland värderar den nyvärvade kroppsdelen högre än sina nära och kära.

  Skicka ett sms med texten ”iPhone syndrome” till 112 och hjälp oss att bekämpa smittan redan idag!

  • Yes, nilssoN har rätt, att Siri inte förtog japanen beror på hans dialekt att prata engelska. Även vi svenskar som försöker prata engelska med Siri fungerar inte alltid heller.

   • Jo visst kan det vara så men personligen tycker jag imte att Siri känns speciellt bra, kanske kommer att bli i framtiden dock. Visst ”7 gånger bättre grafik” men behövs det? Kan den nyttja det i spelen som finns? Märker man någon skillnad mellan 4an och 4s? Det gör i alla fall inte jag men har bara testat under kortare perioder.
    Mvh
    Peter

 3. Jag håller med lite grann. Men jag tycker nog att det även har blivit tradition att klanka ner på Apple-produkter och framför allt människorna som använder dem. Hade det varit som du skriver, att alla som skriver något negativt om Apple blir påhoppade, hade det ju inte varit bra. Men du ”glömmer” alla människor som medvetet provocerar genom att skriva negativa saker om allt från Apple-produkter till användarnas mammor, bara för att sedan kunna skriva ”Apple-användare tål inte att man skriver något negativt” efteråt. De flesta gör ingen hemlighet av det, med uttryck som ”Ha ha, det är alltid lika roligt att reta Apple-användarna”. Och att skriva något negativt om t ex Android tas inte heller emot med blida ögon ska du veta. Då blir Androidanvändarna precis lika rabiata. Så att bara skriva att Apple-användarna beter sig så är verkligen att göra det enkelt för sig.

 4. Hej håkan?

  Håller också med om mycket av det du skriver. För de inbitna android användarna är det nästan obligatoriskt att klaga på allt som kommer från apple. Det är ju lite samma åt både hållen men personligen anser jag nästan bara att det är teknikintreserade android användare som tar åt sig om någon säger något negativt om androiden. När det gäller apple är det annorlunda, då tar alla illa vid även de som inte bryr sig om teknik då det istället handlar om en asossear kopplad till personen identitet.
  Ha det grymt
  Mvh
  Peter

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.