Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jul 1, 2012 in Bloggen, Låt Tips, Tips | 0 comments

Intro – Moderna Introlåtar

Nedan följer några riktigt lyckade exempel på introlåtar, om du frågar indiemusik.se då vill säga. Definitionen av en introlåt är i detta fall en låt skapad för att introducera ett album.

The Killers skapade inte bara en av de bästa introlåtarna utan också ett av 2000-talets bästa album när de släppte det smått fantastiska albumet Sams Town. Den 49 sekunder långa introlåten Enterlude välkomnar oss med öppna armar och skvallrar om ett innehåll utöver det vanliga.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=_FG7eRWyYOo” width=”250″ height=”200″]

The Wombats valde att inleda albumet A Guide to Love, Loss & Desperation med acapella, ett något annorlunda men coolt tillvägagångssätt för att presentera ett riktigt bra album…

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=Va1RQhQp6HU” width=”250″ height=”200″]

The Hives värmer upp Lex Hives lyssnarna direkt med sin live inspirerade introlåt, Come On. Det enda negativa jag har att komma med när det gäller Come On är faktumet att låten bara varar i strax över 1 minut…

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=egM2sTXk7XY” width=”250″ height=”200″]

The XX debutalbum med samma namn innhöll den instrumentala introlåten med det något inspirationslösa namnet Intro. Låten i sig är dock allt annat än inspirationslös och är likt de övriga låtarna på albumet ritkigt bra och i slutändan blev Intro till och med en välspelad singel.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=6ktYpaGVUe0″ width=”250″ height=”200″]

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.