Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jan 14, 2014 in Teknik | 1 comment

Så Kan Musik Förbättra Spelet Bingo

Så Kan Musik Förbättra Spelet Bingo

Bingo är ett spel med stora anpassningsmöjligheter. Den grundläggande förutsättningen för bingo innefattar dock alltid en personlig och unik bingobricka som innehåller antingen siffror eller tecken.  Som grundkoncept är bingo ett spännande spel men genom att genomföra några grundläggande förändringar i spelet har det potential att bli ännu roligare. Denna artikel kommer att förklara klargöra för hur och varför musiken kan användas för att göra Bingo till ett roligare spel. 

Musikalisk Bingo är t.ex. en intressant variant av bingo. Det går ut på att spelaren hör ett ljudklipp istället för att spelledaren drar de klassiska bingobollarna.  Spelaren använder sedan låten, låttiteln eller musikstilen för att lista ut om han eller hon fått bingo, även kallat Name That Tune. Det finns också en annan beprövad variant av musikbingo som är lite mer fysiskt krävande. Den formen kallas för dans-bingo och deltagarna är då skyldiga att dansa till musiken samtidigt som de spelar bingo. Detta involverar deltagarna på ett helt nytt sätt och det ser också till att deltagarna inte missar några viktiga nummer på brickan. Om du inte är intresserad av att dansa men ändå vill involvera musiken i spelandet går det såklart också att spela musik samtidigt som du spelar vanlig bingo. Musiken kan höja hela upplevelsen för dig som spelar t.ex. titles Plum Royale, Rainbow Riches, Santa’s Slotto Grotto på Lycko Bingo. Musiken är självfallet individuell men The Cardigans och Yngwie Malmsteen brukar vara favoriter i de svenska spelrummen. Faktum är att det är ganska fascinerande att musiken kan spela en så betydande roll i ett spel som Bingo. Så vad vill vi egentligen få fram av detta? Jo, vi vill understryka att musiken kan påverka Bingo spelandet och ge det nya musikaliska dimensioner.

1 Comment

 1. Hej Indiemusik!

  Vi är ett litet folkrockband från Uppsala som nyligen släppt en singel ”Changes”, med tillhörande musikvideo. Den finns även med på vår kommande skiva som släpps 31 jan. Det skulle vara kul om ni har tid att kolla in den, vi vill gärna synas på Indiemusik!

  http://www.youtube.com/watch?v=vN6q-L8UmUM

  Electronic Press Kit:
  http://www.theblandband.com/epk/

  Facebook:
  https://www.facebook.com/TheBlandBand

  Hjärtliga hälsningar,
  The Bland

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.