Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Mar 3, 2015 in Teknik | 0 comments

Har du vunnit på lotto?

Har du vunnit på lotto?

 

Folk är som galna i rekvisita och samlarobjekt som på något sätt figurerat i filmvärlden. En liten pryl så som ett svärd eller ett par ett glasögon som flimrat förbi på vita duken under en kort sekvens kan värderas till 100,000-tals kronor. Men det är långt ifrån alla objekt som säljs till ett högt pris och att spekulera i föremålens slutgiltiga värde är därför svårt. Förloppet under auktionerna känns alltid lite som ett lotteri då det brukar finns många rika och minst sagt intresserade budgivare med i spelet. Två objekt som skulle vara väldigt intressanta att följa är ringen från Lord of the Rings och Harry Potters glasögon som båda är objekt med potential nog att kunna slå alla nuvarande rekord. Vem skulle inte vilja ha härskarringen hemma?

En av dom största och mest legendariska filmatiseringarna är Star Wars och det är få andra filmer som kan mäta sig med dess skara excentriska fans och följeslagare. Star Wars filmerna lyckades slukade en hel generation och det finns nu mängder med Star Wars prylar som cirkulerar på auktioner världen över. Har du vunnit på lotto och känner för att inreda med lite samlarobjekt från filmhistorien? Då skulle du mycket väl kunna lägga ett bud på någon av de tre nedanstående prylarna när de hittar ut på Ebay nästa gång.

  • TIE fightern som krockade med Darth Vader i Episode IV är mycket känd bland Star Wars fansen och vinnaren av objektet fick i senaste budgivningen lägga ut 350.000 dollar för att bli den lyckliga (läs fattigare) ägaren. TIE Fightern är det dyraste objektet som sålts från Star Wars filmerna och frågan är vad den är värd nu?
  • Luke Skywalkers light saber ligger på en andra plats och såldes under 2005 för strax under 200,000 dollar.
  • På tredjeplats hittar vi Han Solos pickadoll som såldes för 180.000 dollar år 2008.

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.