Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Maj 13, 2012 in Bloggen, Tips, Underhållning | 6 comments

Göteborgsfinal i Emergenza

I helgen avgjordes Göteborgsfinalen i musiktävlingen Emergenza 2012 och jag vill nu passa på att gratulera Midlight till en välförtjänt seger. Riktigt kul för Midlight som nu kämpar för att ta hem hela klabbet uppe i Stockholm, Debaser Medis den 27/5 2012. Indiemusik.se håller tummarna för Göteborgsbandet Midligt och hoppas att de lyckas lika bra i Sverigefinalen! Mer info om Midlight hittar du på deras Fanpage >>

Nedan hittar ni gruppens senaste single Start Of Something Beautiful som de bjöd publiken på i fredags.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=ycFEEdUsKF8″ width=”660″ height=”400″]

6 Comments

 1. Midlight är verkligen helt unika. Världsklass. Alla låtar dom spelar är så jävla tunga. Blir så glad bara jag tänker på dom. Lyssna för fan!
  Galet.

 2. Kan inte fatta att dessa vann över framför allt Rocket People eller Panorama, det finns absolut inget fräscht över detta.

 3. Verkligen jätteduktiga, men det låter precis som all annan musik i genren och det är tyvärr ganska platta låtar parat med ett ganska stelt scenspråk – jag har hört det förr och det finns andra band som är bättre på det. Med det sagt missunnar jag inte dem inte dess placering, men tycker att juryns val var lite konstigt.

 4. Till Nekrobert: Var du ens och såg finalen? Hur fan kan du tycka att ett par uppsminkade jävla clowner som totalt saknar låtskrivartalang eller ett (jovisst) bra liveband vars enda behållning och originalitet ligger i att ha två saxofonister och en sångare som låtsas vara sönderknarkad på speed? bör vinna över Midlight? Du får tycka som du vill men du har noll koll.

  Till Lungsoten. Okey att killarna har ett ganska stelt scenspråk, men deras låtar är geniala och briljanta för den stora massan och det väger upp det mesta. Om du är någorlunda pop-orienterad i din musiksmak är det en skam om du inte inser att låtarna är fruktansvärt bra för att komma från ett osignat ”amatörband”.

  Det roligaste är att de blev bandens band, framröstade av ordentliga tyckare och begåvade musiker som vet vad dom snackar om.

  Enough said

  MIDLIGHT-ÄLSKARE in i döden!!!!! Wohohoohooooooo!!

  //

 5. Käre Blom G

  Självklart var jag på finalen. har varit på 3 emergenzaspelningar i år och av alla band som spelade just i finalen så var Midlight de man tänkte på minst. Ingen applåderade lika mycket för dem när de vann (förlåt Midlight, menar inte att trycka ner er men så var det) Av att döma från din kommentar så misstänker jag att du är antingen 14 år och tycker att lyssna på Indie fortfarande är underground och nyskapande eller att du helt enkelt spelar i Midlight.

  Angående Panoramas sminkning så måste jag fråga dig som ”musikkännare” om det inte var EXAKT samma sak folk sa på 70:talet om band som Kiss och Alice Cooper? Förstår inte riktigt hur man kan tycka att band som tänjer på gränserna lite och gör något nytt är talanglösa? Borde inte historien lära någonting? Eller för att snacka om Rocket People så förstår jag inte att någon kan vara emot ett band som bara uttrycker sig till fullo på scen. Musik handlar om att få utlopp för sina känslor och det min gode herre, fick man INTE bevittna på Midlights spelning. Tycka är en sak, fakta är fakta. Nytt=vinner, låtar som har skrivits 20 gånger tidigare=säljer inte.

  Angående domarna som Andy lyckades gräva upp en timma innan spelningen så tycker jag att du ska ha lite bättre information om vilka det faktiskt var. En av snubbarna var någon som hade vunnit emergenza tidigare= gör honom INTE till expert. Man dömer efter genre man tycker om=oprofessionellt.

  Så för att sammanfatta. Du behöver inte gilla något annat band i världen. Sak samma. Queen fick ju kritik som de mest talanglösa nollorna i trakten innan de slog igenom. Nytt, spännande, vågat och konstigt lyckas alltid att vinna den generella lyssnarens hjärta.

 6. De platta låtarna och stela scenspråket vann tydligen göteborgsfinalen i emergenza.
  Undra om de verkligen var så platta och stela som DU hävdar. Var själv där och tycker verkligen inte låtarna är platta eller liknar så många andra låtar i genren. Om du tar dig en stund och verkligen lyssnar istället för att vara bitter över att dina favoriter inte lyckades knipa segern så tror jag du förstår varför dom vann.
  Seriöst, välskrivna lyrics.
  Tunga melodier
  Och ett eget, unikt sound.

  Vad mer kan man begära?
  Visst kan scenspråket förbättras men dem tog sig vidare på annat sätt än att sminka upp sig till clowner. Du säger själv att man sminkade sig redan på 70 talet. Hur orginelt kan det egentligen vara då?
  Alla har rätt till sina åsikter dock. Alla band var duktiga men midlight var helt enkelt bäst för kvällen och enligt mig helt värdiga vinnare. Lycka till i Stockholm. Jag hoppas och tror att vi kommer att få se mer av dessa grabbar. Min favoritlåt är upstairs love. Helt klockren!

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.