Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jan 22, 2018 in Underhållning | 7 comments

Fem riktigt bra musikfilmer

Fem riktigt bra musikfilmer

 
Många av oss musikälskare gillar också att avnjuta en riktigt bra film och när film och musik går samman kan det bli rent av magiskt. Här listar vi fem riktigt bra filmer som handlar om musik.

Almost Famous (2000)

Vi kickar igång listan med underbara Almost Famous där vi möter William, som drömmer om att bli rockjournalist i 70-talets USA. Drömmen blir till verklighet när han får följa med det stigande rockbandet Stillwater i deras turnébuss. Almost Famous är en en av de där filmerna du helt enkelt borde ha sett, oavsett om du är filmälskare, musikälskare eller något av en blandning.

Control (2007)

Control är långt ifrån lika mysig och uppiggande som Almost Famous, men desto mer gripande. I denna svartvita skildring av Joy Division-sångaren Ian Curtis liv, får vi följa den sköra låtskrivaren fram till hans tidiga död. Control är rockfotografen Anton Corbijns regidebut och hans känsla för kameran speglas i filmens stilsäkra foto.

High Fidelity (2000)

High Fidelity är en underhållande dramakomedi om skivbutiksägaren Rob, som nyligen har blivit dumpad. Rob, som är besatt av att göra olika typer av listor, listar här alla sina tidigare förhållanden som han humoristiskt redovisar för oss. Hela filmen är fullproppad med musikreferenser och har ett fantastiskt soundtrack.

Love & Mercy (2014)

Love & Mercy är en spelfilm om Beach Boys-sångaren Brian Wilsons kamp om att få till den legendariska plattan Pet Sounds. Mitt i all press från omvärlden måste popgeniet också brottas med sina psykiska sjukdomar som växer sig allt starkare. Love & Mercy är oerhört välgjord och välspelad där alla musikscener är rakt av magiska. Bäst är det när den unge Brian Wilson experimenterar vilt i studion.

This is Spinal Tap (1984)

Rob Reiners fejkade dokumentär om det fiktiva hårdrocksbandet Spinal Tap är en legendarisk musikkomedi med en hel uppsjö hysteriskt roliga scener. Som klassikern ”These go to 11” eller när bandet springer vilse backstage. Om du gillar film och musik, så måste du se Spinal Tap. Så enkelt är det bara.

Undvik Sweflix och se filmerna lagligt

Nu kanske din första instinkt är att ladda hem någon av dessa titlar eller streama dem illegalt, men gör inte det. Kolla istället in vår rekommenderade guide över lagliga och gratis streamingtjänster istället för Sweflix eller Dreamfilm. De illegala sajterna kan vara lockande, men tänk på hur det drabbar filmindustrin och i längden även oss. Att filmindustrin drar in mindre pengar tar i sin tur ifrån oss det vi vill ha: kvalitativ TV och film.
 

film-musik
 

7 Comments

  1. Venus Mind har släppt sin första singel, Uptight! Vi är ett band från Lund och Malmö bestående av tre unga kvinnor som spelar indierock. Lyssna på oss på Spotify i länken jag har bifogat.

  2. Venus Mind har släppt sin första singel, Uptight! Vi är ett band från Lund och Malmö bestående av tre unga kvinnor som spelar indierock. Lyssna på oss på Spotify i länken jag har bifogat.

  3. Hej. Lyssna gärna på min låt ”Andas” av Jorun Vallsten på spotify.
    Mvh

  4. Loved the Drive soundtrack and why not throw Suspiria in the mix too? 😀

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.