Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Nov 26, 2011 in Album, Bloggen | 16 comments

Deportees på Stora Teatern, en besvikelse…

Igår var jag och några goda vänner och tittade på Deportees på Stora Teatern och jag måste tyvärr meddela att vi blev besvikna. Tidigare i år hyllade jag Deportees för deras senaste skiva ”Islands & Shores” och jag gillar verkligen gruppen vilket gör det hela lite extra tråkigt.

Igår möttes publiken av ett ganska likgiltigt och sömnigt Deportees som hafsade igenom sina låtar och det var först när Deportees spelade singeln ”Islands & Shores” som bandet och publiken vaknade. ”Islands & Shores” var konsertens absoluta höjdpunkt men tyvärr så valde Deportees att lämna scenen precis efter låten när stämningen och energin började komma igång(?).  Deportees tog sedan ytterligare en vända ut på scenen men energin var återigen borta och det blev tyvärr aldrig riktigt bra.

Deportees får tyvärr bara två indielurar

 

 2/5

  [media url=”http://www.youtube.com/watch?v=DIjdoOOs5r8″ width=”680″ height=”400″]

”Islands & Shores” var konsertens absoluta höjdpunkt!

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=yyNmmxC16Kc” width=”680″ height=”400″]

”Storslaget…snarare lite avslaget?”

16 Comments

 1. Energi var borta?? Var DU på konserten? Jag har sett Deportees live 17 gånger och det var en av de bästa av deras spelningar, jag hade tårar i ögonen så vacker det var.

 2. Hej Paulina! Jag var på konserten med några av mina vänner som alla delade min uppfattningen. Det betyder såklart inte att jag har rätt men jag hoppas inte att detta var deras bästa spelning… De lyckades inte fånga publiken och jag kan inte svara på om det berodde på Deportees eller publiken men personligen tror jag att det var en blandning. Om du sett dem live 17 gånger så är du antagligen ett mycket stort fan och då kan det vara mycket svårt att vara objektiv… Jag säger inte att du har fel eller att du inte kan vara objektiv men jag vet att det är svårt. Jag gillar Deportees och därför hade jag väntat mig mer för jag tror att dom kan bättre!

  Mvh
  Peter

 3. Well, som sagt, Håkan Hellström var mycket imponerad – jag säger inte att hans ord väger mer äd ditt, jag säger bara att hans ord väger mer än ditt FÖR MIG. 🙂 I hela mitt liv har jag varit på drygt 500 spelningar och jag tycker att det finns kanske runt 10 band som är bättre/lika bra live som Deportees. I Malmö i fredags var de bara sliiiightly bättre än i Gbg och då hade jag med mig en vän som set dem 3 gånger och en som sett dem första gången (och har knappt lyssnat på dem), båda var jättenöjda. Så jag tycker synd om dig och dina vänner.
  I Gbg stod en tjej bredvid mig – jag är ”gammal”, 30, så jag kanske ser spelningar på ett annat sätt än ni unga – men den tjejen såg ut som om hon var 20 och sjöng med i alla texter och verkade älska det hon såg och hörde. Så min gissning är att det var nåt fel på resten av publiken.

  Mvh, Paulina

  • Klart att du inte behöver lyssna på mig och du var väl dessutom på spelningen så då behöver du väl inte kanske inte lyssna på Håkan Hellström heller? Du får inte uppfatta mig fel, jag gillar Deportees men jag ansåg som sagt inte att de levde upp till mina förväntningar under just denna konsert och där av inte sagt att jag inte uppskattade konserten då jag nästan alltid tycker att det är roligt med livemusik.

   Skulle vara väldigt intressant att veta vilka 10 artister du tycker är lika bra eller bättre live?

   Mvh
   Peter

 4. Jag tar bort ”bättre/lika bra som Deportees”-delen och listar de som varit bäst av de jag sett live: Travis, Coldplay, Mercury Rev, Bedroom Eyes, The Ark, Mumm-ra, Detektivbyrån (de 3 sista finns tyvärr inte längre), Melody Club, Håkan Hellström, I’m From Barcelona, Kent, Arcade Fire, The Killers, E-type, of Montreal, Adventure Of. Lägg märke till att dessa är ”bäst live”, t ex lyssnar inte på Coldplay längre men deras spelning i Sthlm 2009 var en av 3 bästa i mitt liv, och när det gäller The Killers så har jag läst många ggr hur usla de är live – well, då hade jag tur den enda gången jag såg dem (+det var i UK, där ingen skäms att de gillar dem – tvärtom!:).

  • Tyvärr så släppte ju Killers sitt skit album ”Day and Age” 2008, innan dess var de ju kungar (och är fortfarande för ett felsteg kan väl ingen klandra egentligen). Såg Brandon Flowers Live i sommar och det var fan de bästa jag sett på länge och fick Coldplay som spelade efter att framstå som ett trött och tråkigt förband för dom var tyvärr ganska dåliga i sommras =(. Håller med om Coldplay då detta varit ett band som jag följt sedan debutalbumet… riktigt trist att de blivit så mycket sämre. Travis är rikitgt underskattade har alltid gillat dem! Personligen är något av det bästa jag sett Live .. Phoenix, The Hives, Brandon Flowers, Bob Hund, Mando Diao Escobar, U2 2006, Bruce Springsteen och Red Hot Chili Peppers…
   Men det är svårt att säga för man glömmer så fort och det är svårt att titta tillbaka i tiden och jämföra det som varit =). Rykterna går för övrigt om att Travis har ett nytt album på gång inom kort…
   Mvh
   Peter

 5. Hej, Kalle Malmstedt här. Var inte på konsterten du skriver om. Däremot recenserade jag Deportees på storan för fem år sedan och skrev om det här: http://www.gp.se/kulturnoje/1.71840-deportees
  Kan det vara så att du faktiskt googlat fel? Skulle isf vilja att du ändrar ditt blogginlägg.

  Värme

  Kalle M

 6. Kollade upp detta nu och som du skriver måste jag ha tittat fel när det gäller datumet, då inlägget kom högst upp i GP när jag sökte på deportes dagen efter konserten. Jag har raderat detta och ber så hemskt mycket om ursäkt Kalle!

  Mvh
  Indiemusik.se

 7. Hej, jag var i mitt hemland en stund och sen glömde jag att svara. Ang. Day & Age så är det inget skillnad för mig med tidigare Killers-låtar: älskar några av dem, bryr mig inte om resten, som på 2 första album. 🙂 Men vilken upplevelse det var att se dem i Storbritanninen där folk verkligen älskar dem! Coldplays nya har jag inte hört än men jag skulle ändå vilja se dem live igen, för live är de ju underbara. Kunde inte se dem på WTAI pga. jobb… :S Just det, Phoenix, glömde nämna dem – sjukt briljant spelning på Vega 2009. Mando Diao tycker jag är bland det sämsta man kan se live och det kanske förklarar varför du inte gillade Deportees spelning på Storan medan jag älskade den – vi har helt enkelt olika smak i livespelningar. 😉 Sett Mando Diao live 3 gånger – en gång för att se hur de var live, 2 ggr för jag väntade på en annan spelning… ett av de band som verkligen plågar mig igenom hela spelning… Kul att du också gillar Travis, tack för infon om nya albumet, de betyder nog att de ska TURNERA och det är det viktigaste!

  God Jul på dig. 🙂

  • hehe, japp visst kan man ha olika smak när det gäller spelningar och vissa band är ju jävligt ojämna =(. Har också sett Mando Diao 3 gånger och de har levererat lite varierande kvalitet. En spelning var helt magiskt bra, en bra och en medelmåttig. Att tillägga är att jag verkligen gillar deras musik vilket också påverkar/färgar mitt intryck av dem. Mm hatten av för Phoenix som verkligen levererade hade verkligen velat se dem igen och längtar verkligen efter deras kommande platta…
   Jag tror att du skulle gilla Powderfinger som är en Australiensisk grupp som aldrig lyckats slå här i Svergie trotts att de är galet stora i Australien (typ Kent stora). Deras senaste plattor har dessvärre inte varit någon höjdare… de är en blandning mellan coldplay och travis… Lyssna gärna på deras skiva Odessy number five, galet bra =).

   Ha det grymt och hoppas att du får en riktigt härlig Jul

   God Jul

 8. Ah, Powderfinger! Känner igen namnet från den tiden då Viva Zwei (tysk musikkanal) var mitt liv (1999-2002). Minns inte en enda låt, men jag får flashbacks av en video med dem, måste hitta den på yt. 😉

   • Aww, 11 år gamla minnen! 😀 Och så mycket kan man glömma – jag älskade ju den låten och är nästan säker på att den var med på min ”topp 10” (jag skrev alltså ner en ny lista med mina 10 favoritlåtar varje fredag 1995-2004). Måste lyssna på hela skivan, tack för tipset!

    Jo, en jul man tillbringar med sin kan måste ju vara trevlig, man slipper bråka med sin familj. Hoppas du också haft en trevlig jul!

    • Va roligt =) Har du sparat dina topp tio låtar? Vorre ju riktigt roligt att få ta del av dessa =).

     Mvh
     Peter

 9. Jag har sparat dem, men var de befinner sig nu har jag ingen aning om… Någonstans i föräldrarhemmet, eller kanske har mamma och pappa kastat dem? Glömmer alltid kolla när jag är ”hemma”. Det hade nog varit en guldgruva för mig, om jag glömde ”My Happiness” så glömde jag nog massa annat.

  Got nytt!

  • Ja så är det, man glömmer fort så det gäller att spara allt vilket är lite lättare nu när man har allt på datorn… om inte hårddisken kraschar då vi säga =). Hittar du dem får du gärna meddela om de innehåller några gamla guldklimpar =). Tips uppskattas alltid.

   Gott Nytt år!

   Mvh
   Peter

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.