Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Dec 18, 2011 in Bloggen, Tips, Underhållning | 8 comments

De vinner P3 Guld!

Den 21 januari 2012 är det dags för P3 Guld i Göteborg och jag tänkte därför passa på att redogöra det troliga och önskvärda utfallet.

Årets Artist

Årets svenska artist heter Veronica Maggio och frågan är om de ens kommer att behöva räkna rösterna? Maggios senaste skiva ”Satan I Gatan” har spelats frekvent under hela året och skivans 10 singlar har avlöst varandra. Svenskarna älskar verkligen Veronica Maggio och jag förstår dem, för Maggio är och förblir årets Drottning! När jag hörde skivans första singel ”Jag kommer” P3 var jag övertygad om att det var The Strokes med låten ”Reptilia” men förstod ganska snart att det handlade om en klassisk ”ripp-off”, en ”ripp-off” som inte störde mig alls då Veronica Maggio gjort något grymt av en minst lika grym ”slinga” som de The Strokes aldrig nyttjade till fullo. Slingan hittar du 1:14 minuter in låten ”Reptilia”.

Veronica Maggio är charmig, sexig och musikalisk så att det räcker och blir över!

”Satan i gatan” är ett av de albumen som jag lyssnat mest på i år, ja t.o.m. så mycket att min flickvän frågade om jag aldrig skulle tröttna på albumet.

Årets Låt

Årets Låt går även den till Veronica Maggio som ligger bakom  ”Jag Kommer” från albumet ”Satan I Gatan”. Här är Maggio dock inte lika ohotad då Timbuktu flåsar henne i nacken med låten ”Resten Av Ditt Liv” som också den är riktigt bra! Jag gillar framförallt texten i ”Resten Av Ditt Liv” för som vanligt är Timbuktus låtar både genomtänkta och välskrivna.

Timbuktu - En av Sveriges främsta låtskrivare

Guldmicken

Guldmicken är svår att förutspå men återigen måste jag lägga mitt kort på Veronica Maggio som vinner med nöd och näppe efter en hård kamp med Daniel Adams Ray och Melissa Horn. Jag tycker att det är extra roligt att Kapten röd blivit nominerad då han inte direkt smälter in i mängden med sin politiska reggae musik. Kapten röd har haft ett fantastiskt år och jag gillar verkligen hans senaste skiva men han vinner inte denna kategori (?).

Ett oväntat bra solo projekt från Daniel Adams Ray

Tredje gången gilt för Maggio som blir galans stora vinnare…

Årets Pop

Årets Pop bjuder på det mest oväntade utbudet vilket får kategorin att framstå lite som en andrahands uppställning. Inte för att de nominerade banden är dåliga utan snarare för att samtliga band/artister skulle kunna ersättas utan att någon skulle höja på ögonbrynen(?). Men nog med svammel, det är The Sound Of Arrows som vinner kategorin men här finns ingen säkerhet då det handlar om ett väldigt jämnt och öppet startfällt.

The Sound of Arrows bjuder på ett sprakande 2011.

Årets HIPHOPP/SOUL

Timbuktu vinner titeln Årets Hiphop/Soul utan något direkt motstånd och jag hoppas verkligen på att folk har vett nog att se till så att Newkid hamnar långt ner på listan då Newkid måsta vara något av det sämsta som spelats frekvent på P3 under 2011?

Newkid sämst 2011?

Årets Nykomling

Den Svenska Björnstammen tar hem priset som årets nykomling när vi frågar Svenska folket (?). Trist och tråkigt tycker jag då jag hellre hade sett Rebecca & Fiona som inte är helt uträknade då de troligtvis blir en jämn kamp om titeln Årets Nykomling.

Årets nykomling 2011, Den Svenska Björnstammen?

Årets Grupp

Årets grupp är en svår nöt att knäcka men vi kan redan nu räkna bort Rebecca & Fiona och Those Dancing Days som får ses som utfyllnad i denna kategori. Personligen hade jag gärna sett Deportees som vinnare i kategorin årets grupp  men jag tror att Movits kommer att plocka hem titeln.

En stark debut av den svenska gruppen Movits.

Årets Rock/Metal

Hårdrockindiemusik.se hör inte till vanligheten och jag måste erkänna att kunskapen inom denna genre kunde varit bättre. Det krävs dock inte mycket för att förutspå en vinnare i denna kategori för egentligen finns det väl inga alternativ? In Flames känns givet och helt rätt även om jag vill passa på att slå ett slag för Göteborgs bandet Graveyard

In Flames är i en klass för sig... så även 2011.

Årets Dans

Årets Dans går oavkortat till som spelats frekvent på dansgolv och klubbar runt om i hela Europa. Personligen är jag inget fan av dance genren och tycker inte att Avicii är mycket hurra över och  Aviciis största singel, Covern ”Pinguin” är rent av dålig. Originalet av Penguin Cafe Orchestra är för övrigt skrivet till den fantastiska filmen Mary And Max som jag skrivit om tidigare.

Aviccii vinner kategorin årets dance?

8 Comments

 1. Tror du har många rätt!
  Rapporterar du live från p3 guld?

  • Jag vet inte om jag kommer att kommentera det hela live men jag ska dit så det kommer nog en sammanfattning av kvällen =).

   Mvh
   Peter

 2. Jag tror också du är rätt på, så att säga;) Maggio har verkligen tagit svenskarnas musikhjärtan med storm! Hade också hellre sett Rebecka & Fiona som årets nykomling… men vi får se:)

  • Va bra, då kanske jag har några rätt ändå =). Allt bra med dig Sabina? Såg att ni lussade för 900 personer inte illa, kul att du fick vara Lucia också. Kan fortfarande inte kommentera på din blogg =( Har du kolla om jag ligger i ditt spam filter?

   Mvh
   Peter

 3. Är skribenten lite berusad? En sida om indiemusik som älskar Veronica Maggio (inte riktigt indie va? På gränsen till folkkär, och ligger inte heller på en indieetikett).

  Sedan förstår jag inte riktigt varför årets pop ”framstå lite som en andrahands uppställning.” – Musiken var ju inte dålig? Det är väl skitkul att de för en gångs skull nominerar indiemusik (jj, SoA te.x.).
  Eller menar skribenten att ingen skulle höja på ögonbrynen ur en populistisk kontext? Det är rätt, men det gör ju också att man får sålla skribenten till den skaran. Nej, det verkar inte vara någon genuin kännare som skrivit inlägget, no offense.

  • Tjena Jonathan!
   Jag förstår vad du menar med det är nog svårt att skriva om P3 med utgångspunkten ”allt som inte är indie suger/är dåligt” och personligen hade jag kanske valt annan musik till de olika nomineringarna men nu är det ju trotts allt så att P3 och folket valt ut de nominerade och jag utgår således från detta.

   Jag gillar P3 till viss del då de spelar en del bra musik (mycket är skit) men de hjälper samtidigt en del svenska talanger. Jag lyssnar inte mycket på radio men tycker att morgonpasset är rätt så soft när jag åker bil på morgonen och då är det P3 som gäller.

   ”ingen skulle höja på ögonbrynen ur en populistisk kontext?” = Ja det är skrivet ur ett populistiskt kontext då det är en rätt så populistisk gala…

   Jag gillar Veronica Maggio då jag tycker att hon är duktig och hennes senaste platta är riktigt bra (men nej det är inte indie ). Jag tycker också att Timbuktu är duktig som låtskrivare och lika så kapten röd och det är väl svårt att säga att det är indie (lyssnar dock inte så mycket på de två sistnämnda) …

   jj, SoA = klart att det är roligt att de är med och menar inte att det är dåliga artister vilket jag också skriver…

   Men som sagt jag förstår varför du skriver och det är absolut ingen fara =) Skriv vad du tycker och känner det blir roligare så =).

   Ha det grymt
   Mvh
   Peter

 4. Jag gillar nog endå Svenska Björnstammens musik bättre än Rebecka & Fiona. Annars håller jag med på resten 🙂

  • Roligt att du håller med Ericamedc. Har inget emot Den Svenska Björnstammen men tycker bara inte att dom platsar in som årets artist =), men smaken är ju olika och det är ju inget fel med det.

   Sköt om dig

   Mvh
   Peter

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.