Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Okt 19, 2011 in Album, Bloggen | 13 comments

Coldplay – Mylo Xyloto – så bra?

Nej tyvärr… Coldplays nya album ”Mylo Xyloto” är inte så bra som jag hoppats. Det är bandets femte fullängds album och mycket har hänt sedan debuten 2000 då bandet släppte Parachutes”. Coldplay har gått från succé till succé och från stora till jätte stora och då menar jag verkligen jätte stora. När jag tänker efter så finns det nog inget band från 2000-talet som skulle kunna fylla lika många arenor som Coldplay just nu och det verkar helt enkelt inte finnas någon hejd för bandets framgångar.

”Mylo Xyloto” innehåller som vanligt några riktigt starka arena nummer men lämnar utöver dessa mycket att önska. Deras första singel ”Every Teardrop Is A Waterfall” är riktigt bra och uppföljaren ”Paradise”  har gått varm i stereon hemma hos mig i höst. Intrycket av de övriga låtarna är dessvärre ljumet och det känns lite sömnigt och näst intill tråkigt, alltså raka motsatsen till de pampiga låtarna som brukar väll fram på Coldplays skivor.

Frågan är bara vad Rihanna gör på skivan (?) i låten ”Princess Of China” då detta verkligen känns som ett kommersiellt instick för att boosta skivans framgångar ytterligare.

Sammanfattningsvis verkar det tyvärr som att Coldplay tappat gnistan och viljan att producera bra musik. Den övergripande känslan är att ”Mylo Xyloto” är producerat för att sälja (!) och Coldplay har helt enkelt glömt bort att skivan saknar både själ och hjärta. Skivan släpps i butik den 23/10.

Coldplay - Mylo Xyloto

Coldplay – Mylo Xyloto

2,5/5

13 Comments

 1. Lyssande just på ”Princess of China” och den låten imponerade inte speciellt på mig, den låten känns som du också beskriver som ett kommersillt trick för att just sälja. Paradise däremot tycker jag är bra, gillar känslan i den.

 2. Kan man subscribe till din blogg? 🙂 bästa hälsnignar Sabina

 3. Hej Sabina. Nu går det att följa bloggen via rss och facebook. De båda ikonerna för detta finns på startsidan http://www.indiemusik.se. Tack för din respons =) sköt om dig / Mvh Peter

 4. håller delvis med, deras bästa nya låt (anser jag) är inte med på skivan av någon underlig anledning. Den heter Moving To Mars.

 5. Förstår faktist inte heller varför dom exkluderat Moving To Mars? … Gillar också den låten och det skulle verkligen inte skada om de hade med denna på skivan. Kanske sparar de den till någon special utgåva eller någon utgåva med b-sidor?

 6. Dom 2 singlarna är helt klart bäst, men det finns några goa låtar till som Hurts like heaven, Charlie Brown, U2 influerade Major Minus och Dont let it break your heart, skivan är ok, hade hoppats på lite mer som sticker ut. lite för snällt för mig.

 7. Helt rätt Claes, problemet är väl att man har höga förväntningar på ett band som Coldplay också. Hade det varit Lasse Stefans som gjort denna skivan hade den ju säkert blivit lite mer hypad. Men som sagt lite för trött och tråkig är den … / mvh Peter

 8. Moving to Mars är ett extraspår på EP:n till Every Teardrop is a Waterfall.
  i övrigt är ju Charlie Brown sjukt fet.

 9. Tycker skivan är helt OK, men det är ju tyvärr inte vad man väntade sig av dem, det skall vara mer än OK!!

 10. Ja de bör sannerligen prestera mer än bara OK… man hade ju hoppats på det men det verkar tyvärr inte heller som att skivan växer med tiden …

 11. Jag tycker att det är ett konstigt namn på en skiva. Varför har de döpt skivan så? Parachutes betyder ju fallskärmar.

  • Ja du Erik, det kan jag nog inte svara på =). Försökte att googla fram detta men tyvärr utan framgång. Kanske handlar det om att musiken varit en räddning för medlemmarna, något som räddat liv likt en fallskärm?

   Mvh
   Peter

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.