Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Aug 14, 2013 in Teknik | 1 comment

Chromecast

Chromecast

Chromecast heter googles senaste tillskott i den snabbt växande google familjen. Chromecast är en ”streaming sticka” som låter dig skicka över bild och ljud direkt till din tv. Med ett enkelt klick kan du skicka över det det som syns i din webbläsaren på datorn, mobilen eller surfplattan och du kan också använda dig av de befintliga apparna Netflix, Youtube och Google Play.

I dagsläget finns det inte något officiellt stöd för underbara Spotify men du kan redan nu använda Spotify direkt i webbläsaren för att skicka över din musik. Fördelen med Chromecasts appar är dock att de körs direkt på ”stickan”. Det innebär att du eliminerar eventuella störningar och hack som annars kan uppstå vid luftburen streaming. Med andra ord kan Cromecast och Spotify bli bästa vänner framöver?

Chomecast påminnner mycket om Apple Tv men till skillnad för den sistnämnda erbjuder google större utvecklingsmöjligheter och mindre ”inlåsningar”. Det innebär att Chromecast kan bli hur bra som helst på lite sikt när utvecklarna hunnit sätta tänderna i produkten.

När och om Chromecast landar i Sverige är ännu oklart men om du inte kan bärga dig går det att köpa produkten ”lite dyrare” från Webhallen och Bazula. Summar sumarum Summa summarum så verkar Choromecast vara en riktigt trevligt pryl med ett ännu trevligare pris då den idag säljs för 35 dollar på Amazon, Google Play och Bestbuy.

1 Comment

  1. Excellent blog right here! Also your site lots up very fast! What web host are you the use of? Can I get your affiliate hyperlink for your host? I desire my website loaded up as quickly as yours lol ffgdbagfdbbe

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.