Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Feb 11, 2015 in Bloggen | 0 comments

Business Like a Swede

Business Like a Swede

 

Ett år har gått och nu är den fackliga centralorganisationen TCO tillbaka med uppföljaren av den minst sagt lyckade youtube-viralen ”Like a Swede”. I Business Like a Swede möter vi en framgångsrik VD och hennes anställda som tillsammans förklarar villkoren som gäller för den svenska arbetsplatsen och partsmodellen.

I videon till Business Like A Swede bjuds vi denna gång på en skön låt/rap med en stor portion humor. Videon träffar mitt i prick på samma sätt som ”Like a Swede” gjorde när den lanserades för ett år sedan och det är riktigt härligt att se ett en organisation som TCO kan bjuda på så mycket humor.

TCO är en facklig centralorganisation som vill lära svenskar mer om den unika modell som särskiljer Sverige och dess grannländer från nästintill alla andra länder i världen. Modellen som används kallas för den svenska partsmodellen och är ett samarbete mellan fackförbund och arbetsgivarorganisationer som tillsammans förhandlar fram schyssta villkor på den svenska arbetsmarknaden.

Helt ärligt så gör dom ett ganska bra jobb om du tänker på alla de fördelar och förmåner som vi har här i Sverige. Vi kan ta lång föräldraledigt, vi har lång semester, friskvårdsbidrag, rimliga arbetsförhållanden och en stor trygghet i form av arbetsskydd och försäkring. Att inte fler länder kan erbjuda detta år 2015 är konstigt och rent av tragiskt. Hurra för Sverige och TCO.

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.