Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Jun 8, 2015 in Bloggen | 0 comments

Bon Iver – Spel Till Succé

 
Bon Iver är ett amerikanskt indieband som bildades av den drivande och mycket talangfulla frontmannen Justin Vernons under 2007. Till en början var det Justin Vernon själv som spelade in, producerade och släppte debutalbumet For Emma, Forever Ago redan samma år. På det lysande albumet spelar Justin dessutom alla instrument, men det har hänt en del sedan dess. Nu har Bon Iver vuxit och idag består bandet av nio musiker. Justin Vernons står (givetvis) fortfarande för bandets ryggrad men med ett band bakom sig kan Bon Iver också leverera en större upplevelse på Livescenen.

Justin Vernons For Emma, Forever Ago var ingen självklarhet då det länge var osäkert huruvida albumet skulle släppas över huvud taget. Under projektets gång skickade Bon Iver, som så många andra ut lite spridda demos till olika bolag med förhoppningen om att någon av dessa skulle nappa på materialet. Innan Bon Iver hunnit få tillbaka svaren från bolagen hade han dock redan bestämt sig för att släppa materialet precis som det var och tur var väl det. Bon Ivers förändrade inställning var ett resultat av alla positiva och uppmuntrade omdömen som han fått från nära och kära. De hjälpte honom att se klart och fick honom att våga tro på storheten i det han just producerat.

Justin Vernon sägs ha ”spelat” en hel del under tiden då han producerade debutalbum Emma, Forever Ago, något som blir extra tydligt på albumets tredje singel re;stacks. Inspirationen till låten re;stacks är hämtad från Justins pokererfarenheter som sedan vävts samman med klassisk relationsproblematik. Låten re;stacks hittar du ovan och är tagen från livespelning i Frankrike. Kanske är det dags att titta in hos slotsheaven.se och hitta inspirationen till nästa Emma, Forever Ago för dig också? Klart är iallafall att riktigt stark och bra musik skapas på erfarenheter och det skulle troligtvis inte vara fel att påste att den bästa musiken produceras av de som ”lever livet”.

I november 2012 meddelade Bon Iver att det var dags för en paus efter långt turnerande och intensiva perioder i studiomiljö. Många tog det som bandets slut även om det aldrig uttalades. I juni två år senare började Bon Iver visa livstecken igen genom att släppa en fristående singel till soundtracket för Zach Braffs film ”Wish i Was Here”.  Bandet är nu ute och turnerar igen och vi hoppas självklart på att det också kommer lite nytt material framöver.  

 

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.