Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Dec 19, 2014 in Bloggen | 2 comments

Bob Dylan – Ensam Dröm I Uppfyllelse

Bob Dylan – Ensam Dröm I Uppfyllelse

Om ni som jag följt Filip och Fredrik genom åren känner ni säkert till Fredrik Wikingssons starka fallenhet för Bob Dylan. I duons programserier refererar Fredrik Wikingson ofta till Bob Dylan och händelser kring hans musiken med referenser till hans egna liv. I flera av de serier och avsnitt som producerats av duon har de också använt sig av Bob Dylans musik. Det är med andra ord ingen tvekan om att Bob Dylan haft en viktig och betydande roll i Fredriks liv. Av denna anledning var det lite extra roligt att det var just Fredrik som fick nöjet att möta Bob Dylan på det mest unika av sätt!

Fredrik Wikingsson fick hela Academy of Music i Philadelphia för sig själv när Bob Dylan uppträdde i November. En ensam dröm gick i uppfyllelse för Fredrik Wikingsson som beskriver det hela som magiskt. Under konserten som varade i ungefär 20 minuter bjöd Bob Dylan på 4 covers som bland annat involverade Piano och munspel. Filip fick tyvärr inte någon möjlighet att prata med idolen men i slutet av konserten lovordade Fredrik Bob Dylan vilket fick honom att skratta till.

”Två barn, Boom…, Bob Dylan, Boom…”

– Fredrik Wikingsson

Konserten var en del av experimentet ”Ensam” som skapats av spelbolaget Paf för att sätta vikten av socialt umgänge på prov. Kan vi uppleva lycka och glädje på egen hand eller kommer en tomhet att infinna sig när vi inte får dela erfarenheter och upplevelser tillsammans med någon? Experimentet med Fredrik Wikingsson avslutade en serie bestående av 6 olika episoder. Roligt att tillägga är att det var Fredriks kompisar Erik Haag och Anders Helgeson som regisserade mötet med Idolen Bob Dylan. Här hittar du alla experiment.

 

2 Comments

 1. Hej!

  Förstod det som att detta var det sätt du önskade att man kontaktade dig på?

  Tänkte bara tipsa om en singel från en EP som släpps i februari 2015:
  http://www.soundcloud.com/isakfalkeliasson/forlorad

  Jag tror att det faller under kategorin indiepop på svenska. Tror det är värt en lyssning om man gillar indie, också.

  Länk till eget DIY-label:
  http://www.stugan.org

 2. Hej!

  Vi i kvintetten Hannover från Stockholm har precis släppt den första singeln ”Moving out” till skivdebuten. Hoppas att ni skulle vilja skriva en rad om den och gärna skivan när den kommer ut. Rå men melodiös indierock coming your way! Tycker ni har en skön blandning på Indiemusik och hoppas vi platsar!

  Spotify: http://open.spotify.com/track/0YE268Quk7tS6Stuc3RdSK
  Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lnA_7fTxcoA&feature=youtu.be

  Hoppas ni gillar det! Ha det fantastiskt!

  Erik Johansson, HANNOVER

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.