Bäst 2016

Musikår 2016 lider mot sitt slut och det lär inte hända speciellt mycket kring jul och i mellandagarna. År 2016 har levererat en hel del skön musik via artister som Miike Snow, Honne, Kings of Leon, Glass Animals, Local Natives, M83 och inte minst Red Hot Chili Peppers som levererade ett minst sagt efterlängtat och bra album. The XX levererade en av årets absolut skönaste singlar och troligtvis hittar vi också deras kommande album på topp 10 2017 när det släpps i januari nästa år.

Musikår 2016 har också bjudit på några friska tillskott som ska bli spännande att följa framöver. En av dessa är Gustav Norren som efter Mando Diao fortsatt på egen hand under namnet State of Sound. En annan är norska Aurora som levererade ett mycket spännande debutalbum och det lilla indiebandet Jack Moy & Glöden har också bjudit oss på några riktigt sköna låtar. Sämst i år är troligtvis Fitz and the Tantrums och deras bedrövliga album.

Nedan kan du avnjuta årets 10 bästa album och de 50 bästa låtarna från musikåret 2016!

BÄSTA ALBUMEN 2016

Sunlit Youth

Local Natives fortsätter att övertyga och det tredje albumet är det bästa hittills med hela tre låtar på top 50.

Junk

M83s album Junk är något helt annat än det vi alla väntade oss. Det är en flört med det förflutna och ett av av årets absolut främsta album. Tänk dock på att kärleken till Junk tar tid, om inte annat för att smälta chocken.

The Getaway

En mycket efterlängtad release från Red Hot Chili Peppers som dessutom levererar. The Getaway är ett album som växer för varje lyssning och singeln Dark Necessities är en av de bästa låtarna någonsin från Gruppen.

Warm on a Cold Night

Duon Honne släppte sitt debutalbum och på det hittar vi några av årets och förra årets bästa låtar. Tyvärr håller inte alla låter samma höga kvalitet men överlag är det ett riktigt starkt album.

Walls

Efter första lyssningen trodde jag aldrig att Walls skulle hamna på topp 10 listan men det är ett album som vuxit. Det är inte lika bra som deras tidigare men fortfarande ett riktigt bra album.

Life Lessons

Efter 7 års tystnad levererar Just Jack nytt material i form av den 5 spåriga EP:n Life Lesson. Den är riktigt bra och vi hoppas givetvis att mer material följer inom kort.

iii

En ny fyllträff från Miike Snow som innehåller några av årets skönaste låtar.

Saintmotelevision

Saintmotelevision är det bästa och jämnaste albumet från gruppen som fortsätter att leverera skön musik.

Three

Phantograms senaste album är något ojämnt men när det är som bäst är det riktigt bra. Till skillnad från tidigare innehåller det också några lugna och riktigt fina låtar.

Curve…

Curve Of The Earth var ett av årets första riktigt sköna album och det höll nästan på att glömmas bort. Ett stabilt album med många sköna låtar.

BÄSTA LÅTARNA 2016

The XX – Hold On