Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on Nov 6, 2011 in Album, Bloggen | 2 comments

Anna Ternheim – The Night Visitor

Anna Ternheim är en svensk musiker, pianist, gitarrist, sångerska och låtskrivare, ja en riktigt duktig sådann som blivit mycket uppskattad på den svenska musikscenen under 2000-talet och förväntningarna på det fjärde albumet ”The Night Visitor” är inte direkt låga.

Personligen har jag alltid gillat Anna Ternheim och hennes fantastiska röst men jag har tidigare ansett att hennes skivor varit något ojämna, så är det inte med ”The Night Visitor” då albumet bjuder på vacker och träffsäker musik från början till slut. Jag sitter just nu nedsjunken i min sköna fåtölj  med en varm kopp kaffe och lyssnar på ”The Night Visitor” och det är verkligen en vacker och näst intill trollbindande upplevelse. Här skulle vilja sitta hela dagen, bara jag och Anna Ternheim. Jag skrev tidigare om Deportees nya album – Island and Shores som nu fått hård konkurrans om titeln årets vackraste album.

Detta blir Ternheims stora internationella genombrott, och vem skulle inte unna henne detta. Anna Ternheim är grym!

 

4/5

Men det är inte bara Anna Ternheim som kan skapa och leverera  vecker musik i  Sverige. Som av en slump kom jag i kontakt med Sabina som tidigare i år upträtt med den egenproducerade låten ”Whitout a trace” i den prestige fyllda talangtävlingen WCOPA i Hollywood. Sabina driver musikbloggen http://sabinachantouria.wordpress.com/ och jag tipsade henne om att göra en cover på just Anna Ternheim och låten ”I Say No”, då jag trodde att denna skulle passa.  Om jag har rätt eller ej kan du bedöma själv men jag tycker iallafal att det är roligt att följa individer som verkligen brinner för musiken så som Sabina och jag hoppas verkligen att utvecklingen inom musikindustrin ligger till fördel för musik som produceras och framförs utanför maskinen (refererar till tidigare inlägg).

 [media url=”http://www.youtube.com/watch?v=GhdV2Pom3R4″ width=”400″ height=”270″]

2 Comments

  1. Va underbart att du lagt in Sabinas cover på sin blogg =D
    Jag var en av hennes medtävlande i hollywood och är så stolt över henne. Hon är grym =)

  2. Japp =). Var inne på din blogg precis och blev ju lite intreserad av att höra något som du gjort, gärna det du ställde upp med i hollywood =)? Jävligt snygg heder för övrigt har du gjort den själv? / mvh indiemusik.se

Post a Reply

E-postadressen publiceras inte.